Novartis, Σκοπιανό και ΣτΕ βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό – Το παρασκήνιο

Novartis, Σκοπιανό και ΣτΕ βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό – Το παρασκήνιο

Φωτιά παίρνει το ήδη βεβαρημένο, με το πρόβλημα της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ, πολιτικό σκηνικό λόγω των αποκαλύψεων για την εμπλοκή οκτώ πρώην υπουργών και δύο πρωθυπουργών στο Novartis-Gate.

Η σχετική δικογραφία θα φτάσει μέχρι το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και σύμφωνα με ασαλείς πληροφορίες θα πάρει το δρόμο της εξεταστικής αφού υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός κυβερνητικών βουλευτών (30) για να συμβεί αυτό.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη δικογραφία που θα φτάσει στη βουλή αφού ήδη έχει φτάσει (Ο Α. Γεωργιάδης μάλιστα καταθέτει σήμερα στην αρμόδια επιτροπή) δικογραφία με αντικείμενο τις υπερκοστολήσεις ιατρικού εξοπλισμού.

Η ΝΔ ήδη από χθες το βράδυ επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση επικεντρώνοντας τόσο στην παρουσία χθες το μεσημέρι στην εισαγγελεία του Κυβενρητικού Εκπροσώπου όσο και στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου (Τσίπρας, Κοντονής, Παπαγελόπουλος) σημειώνοντας ότι πρόκειται για «πρωτοφανές γεγονός» ενημέρωσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αναπληρωτή του, του πρωθυπουργού για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με τις οποίες μίλησε αργά το βράδυ το Documentonews ούτε ο κ. Τζανακόπουλος ούτε ο πρωθυπουργός ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της δικογραφίας αλλά για την ύπαρξη της και την εμπλοκή σε αυτήν πολιτικών προσώπων και ως εκ τούτου έδωσαν αμέσως εντολή αυτή να διαβοιβαστεί στη Βουλή όπως ορίζει ο νομοθέτης.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι με μια ala cart αντίληψη για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης τόσο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης στη χθεσινή κοπή της πίταε του όσο και άλλα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «φάρσα» τη δκογραφία πριν ακόμη αυτή έρθει στη Βουλή.

Την ίδια βέβαια ώρα η ίδια η Novartis με ανακοίνωσή της σημείωσε ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το θέμα.

Ξαναχτύπησε το ΣτΕ

Επιβαρυντικά στο ήδη βαρύ πολιτικό σκηνικό αναμένεται να λειτουργήσει και η απόφαση του ΣτΕ (κάποιοι δεν τη θεωρούν διόλου τυχαία) όπου καλεί την κυβέρνηση εντός 8 μηνών να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων των ενστόλων στην προ μνημονίου εποχή. Απόφαση που έχει αναδρομική ισχύ και που θα τινάξει τα ταμεία στον αέρα σε μια χρονιά όπου υπάρχει η υποχρέωση της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 3,5% και φυσικά από την πορεία του προϋπολογισμού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η έξοδος στις αγορές.

Κι όλα αυτά την ώρα που το Δημόσιο προχωρά στην έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου με πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιτόκο ίσως και κάτων του 3% ενώ συνεχίζεται η διελκυνστιδα για το πρόβλημα της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ.

Τα ψέμματα του «Πρώτου Θέματος»

Ειδικά για το τελευταίο πηγές του ΥΠΕΞ επιτέθηκαν χθες στην ιστσελίδα του Πρώτου θέματος λέγοντας ότι ανάρτησε είδηση που είναι του 2014 (δήλωση του Ερντογάν για το ονοματολογικό των Σκοπίων, υπέρ της πΓΔΜ) και την παρουσίασε σαν φρέσκια ενώ την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια μάλιστα της συνέντευξης Κοτζιά στην ΕΡΤ, ανέβαζε κείμενο με τίτλο “Ο Κοτζιάς θέλει να ονομάζονται τα Σκόπια Μακεδονία”, ανάρτηση που ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως “προβοκατόρικη” και προ ημερών ανάρτησε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Αλβανός πρωθυπουργός, Ε.Ράμα, είπε ότι ο Ν.Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ελληνοαλβανικών διαπραγματεύσεων, “δεν άκουσε καλά” όταν του έθεσε η αλβανική πλευρά “τσάμικο” ζήτημα, δήλωση που ουδέποτε έκανε ο κ. Ράμα.

Συνεργάτης του κ. Κοτζιά αναφέρομνος και στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι μόλις τώρα η κυβέρνηση άρχισε να θέτει το ζήτημα του αλυτρωτισμού, αναφέρει ότι από το 2015 ο κ. Κοτζιάς έχει αναφερθεί 32 φορές κατά του αλυτρωτισμού σε FYROM – Βαλκάνια.

Στην Πάτρα σήμερα σύσσωμη η Κυβέρνηση

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα σχεδόν το σύνολο της κυβέρνησης προκειμένου να συμμετάσχει στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανάπτυξη, «Δυτική Ελλάδα: Πύλη Ανάπτυξης», το οποίο θα διεξαχθεί στον Τερματικό Σταθμό Β1, στο νέο λιμάνι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συνέδριο θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν 25 υπουργοί και υφυπουργοί της Κυβέρνησης καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ οι εργασίες θα κλείσουν με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα το απόγευμα, στο Royal Theater.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter