Novartis: Στην Προανακριτική ο διωκόμενος εκδότης – διαφημιστής Βουλκίδης

Novartis: Στην Προανακριτική ο διωκόμενος εκδότης – διαφημιστής Βουλκίδης

Το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να περάσει το πρωί της Πέμπτης ο εκ των τεσσάρων διωκόμενων μη πολιτικών προσώπων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αφορά δωροδοκία πολιτικού προσώπου, για απλή συνέργεια σε απιστία υπαλλήλου σε βάρος του Δημοσίου, για ηθική αυτουργία και απλή συνέργεια σε απιστία, Μ. Βουλκίδης.

Ο εκδότης – διαφημιστής ήταν ιδιοκτήτης των εταιριών MEDICAL DEVELOPMENT και NEW MEDICAL DEVELOPMENT, με το FBI και τον προστατευόμενο μάρτυρα, Μάξιμο Σαράφη, να περιγράφουν τον κομβικό ρόλο του Μ. Βουλκίδη στη διαδικασία του ξεπλύματος. «Μεταξύ των ετών 2009 – 2014 η εταιρία του Βουλκίδη ήταν η βασική εταιρία δια της οποίας ξεπλενόταν χρήμα για το τμήμα πρόσβασης στην αγορά της Novartis» σημειώνεται στο έγγραφο του FBI το οποίο επανήλθε στη δημοσιότητα από φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα κατά την κατάθεση του Γ. Αγγέλη. «Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων» προστίθεται, ενώ στο ίδιο έγγραφο το Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών παραθέτει τη μέθοδο μέσω της οποίας «καθαριζόταν» το χρήμα από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: Novartis_Gate: Ο σκοτεινός ρόλος των διαφημιστικών – φάντασμα

«Ιδιοκτήτης της NEW MEDICAL DEVELOPMENT ήταν ο Μανώλης Βουλκίδης. Ο Βουλκίδης ήταν το κεντρικό σημείο επαφής για το ξέπλυμα χρήματος για λειτουργίες της αγοράς. Η προηγούμενη εταιρεία του Βουλκίδη ήταν η MEDICAL DEVELOPMENT η οποία χρεοκόπησε. Μετά την πτώχευση της MEDICAL DEVELOPMENT ιδρύθηκε η NEW MEDICAL DEVELOPMENT από τον γιο του Βουλκίδη Θεόδωρο Βουλκίδη». Στη συνέχεια επισημαίνεται πως «ο Βουλκίδης ήταν η βασική εταιρεία που ξέπλενε χρήματα για το τμήμα πρόσβασης αγοράς της Novartis. Ο Βουλκίδης είχε μια μικρή εταιρεία και παρείχε απατηλές υπηρεσίες ή παρήγε (εξέδιδε) αυξημένα τιμολόγια για τη Novartis». Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του FBI, η Novartis πλήρωνε εικονικά τιμολόγια στην εταιρία του Μ. Βουλκίδη με πρόφαση τη διαφήμιση. Ο Μ. Βουλκίδης φέρεται να επέστρεφε πίσω το μεγαλύτερο μέρος του ποσού παρακρατώντας τη συμφωνημένη αμοιβή του. Τα ποσά που επέστρεφαν στον πρώην ισχυρό άνδρα της φαρμακοβιομηχανίας κατέληγαν με τη μορφή μίζας σε κρατικούς αξιωματούχους.

Τούτων δοθέντων, κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν στο documentonews.gr πως με ενδιαφέρον αναμένουν τον τρόπο αντιμετώπισης του Μ. Βουλκίδη από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, αφού τα ίδια κόμματα έκριναν ως απόδειξη αθωότητας το εν λόγω έγγραφο ασχέτως κι αν πουθενά σε αυτό δεν υπάρχει η διαπίστωση της μη εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

Το χειρόγραφο σημείωμα με τις 90.000 ευρώ

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, Μάξιμος Σαράφης, είχε κατονομάσει την εταιρία του Βουλκίδη ανάμεσα στις διαφημιστικές που αποτελούσαν γρανάζια του μηχανισμού για τον «καθαρισμό» του μαύρου χρήματος. Εντύπωση όμως προκαλεί η σατανική… σύμπτωση της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα για ποσό που φέρεται να επέστρεψε στον Κ. Φρουζή ο Μ. Βουλκίδης σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με το γεγονός να επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα των Αρχών μετά από έφοδο στο σπίτι του διωκόμενου εκδότη – διαφημιστή.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό – #Novartis_Gate: Ένα κατασχεμένο έγγραφο επιβεβαιώνει τον προστατευόμενο μάρτυρα για τις μίζες

Στις 27 Νοεμβρίου του 2018, ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριζε πως «συγκεκριμένα την 6.12.2010, ο Βουλκίδης μέσω του μηχανισμού ξεπλύματος επέστρεψε στο Φρουζή, τον οποίο συνάντησε στο γραφείο του στη Novartis, το ποσό των 58.000 ευρώ». Σε άλλη κατάθεσή του ο «Μάξιμος Σαράφης υποστηρίζει: «Το ποσό των 90.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε στον Μανιαδάκη, ήταν δώρο για να χειραγωγηθεί ο Λοβέρδος στην περίπτωση τιμολόγησης του GILENYA».

Ω του θαύματος, όπως αποκάλυψε το Documento, μετά από έρευνα των Αρχών στην οικία του Μ. Βουλκίδη, στις 23/1/2017, βρέθηκε και κατασχέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα, το οποίο ανέγραφε μεταξύ άλλων: «2010 , 6/12/2010 58.000».

Στο κατασχεμένο ιδιόχειρο σημείωμα του Μ. Βουλκίδη σημειώνονται συνολικά οκτώ ποσά που φέρονται να δόθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο και τα οποία αθροίζουν 90.000 ευρώ, με τις ημερομηνίες να ταυτίζονται με όσα έχει καταθέσει ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Βουλκίδης vs Δεστεμπασίδης

Ο Μ. Βουλκίδης έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση, κατονομάζοντας παράλληλα το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλήστωρ Δεστεμπασίδη, ως το πρόσωπο στο οποίο επέστρεψε αντάλλαγμα ύψους 400.000 ευρώ για τις αυξημένες διαφημιστικές καταχωρήσεις της Novartis. Από την πλευρά του, ο πρώην Φ. Δεστεμπασίδης, με δημόσια τοποθέτησή του, είχε προαναγγείλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter