Novartis: Στην Προανακριτική o Νίκος Μανιαδάκης, o πρώην προστατευόμενος μάρτυρας που… πέρασε απέναντι

Novartis: Στην Προανακριτική o Νίκος Μανιαδάκης, o πρώην προστατευόμενος μάρτυρας που… πέρασε απέναντι

Στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καταθέτει το πρόσωπο «πασπαρτού» στο σκάνδαλο Novartis, Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος ζήτησε να παραστεί με τον συνήγορό του.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας που πέρασε -κατά το κοινώς λεγόμενο- απέναντι φέρεται να εμπλέκεται σε κάθε πτυχή του Novartis – Gate. Ήταν άτυπος σύμβουλος υπουργών Υγείας με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη προς το πρόσωπο του Αδ. Γεωργιάδη. Διαπραγματευόταν με την τρόικα θέματα φαρμακευτικής πολιτικής και εταιρίες δικές του ή συγγενικών του προσώπων βρίσκονταν στο payroll της Novartis.

Παρά την πρόθεση που επέδειξε ως προστατευόμενος μάρτυρας να «κάψει για να μην καεί», ο «Ιωάννης Αναστασίου», όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε, στα μισά της διερεύνησης του σκανδάλου αποφάσισε να αλλάξει… στρατόπεδο. Μάλιστα, αποπειράθηκε να διαφύγει από τη χώρα, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνεται την τελευταία -στην κυριολεξία- στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ως Ν. Μανιαδάκης, πλέον, αποτελεί έναν από τους βραχίονες που εξυπηρετούν το σχέδιο επισκίασης του σκανδάλου από το αφήγημα της σκευωρίας. Κατά την κατάθεσή του στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις του υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, καταγγέλλοντας πιέσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να ονοματίσει πολιτικά στελέχη με σκιώδεις συνδιαλλαγές με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία. Ωστόσο, η κοινή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς που αποκάλυψε πριν λίγες εβδομάδες το documentonew.gr κατέρριψε σαν χάρτινο πύργο τους ισχυρισμούς του. Κατά την εν λόγω αναφορά ο κεντρικός τραπεζίτης, Γ. Στουρνάρας, σε συνάντηση που είχε με τον Ν. Μανιαδάκη την περίοδο που ο τελευταίος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας του είχε γνωστοποιήσει πως γνώριζε την ιδιότητά του και πως ο ίδιος (σ.σ. ο διοικητής της ΤτΕ) μαζί με άλλα πολιτικά πρόσωπα «θα τσακίσουν» τους προστατευόμενους μάρτυρες με το που συντελεστεί η κυβερνητική αλλαγή. Δηλαδή, πέραν των δημόσιων απειλών που έχουν εξακοντίσει εναντίον μαρτύρων και εισαγγελέων αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα στη δικογραφία του Novartis – Gate, οι εισαγγελείς Διαφθοράς αποκάλυψαν και τις παρασκηνιακές μηχανορραφίες για τις οποίες ο ίδιος ο Ν. Μανιαδάκης τους είχε ενημερώσει και προειδοποιήσει.

Εξίσου σημαντικό ότι όπως κρίνουν καλά ενημερωμένες πηγές επί της συγκεκριμένης υπόθεσης, από ένα σημείο και μετά ο Ν. Μανιαδάκης είχε μετατραπεί σε πηγή πληροφόρησης -επί των κινήσεων της αρμόδιας Εισαγγελίας- όσων καταβάλλουν εργώδεις προσπάθειες προκειμένου να αποσιωπήσουν το σκάνδαλο.

Κατά τη σημερινή του κατάθεση κοινοβουλευτικές πηγές προέβλεπαν πως ΝΔ – ΚΙΝΑΛ θα αποπειραθούν να στήσουν ένα ακόμα επικοινωνιακό show προς εξυπηρέτηση της σκευωρίας έναντι του σκανδάλου Novartis. Σίγουρα, ο Ν. Μανιαδάκης θα πρέπει –μεταξύ άλλων- να απαντήσει ποια ήταν τα λοιπά πολιτικά στελέχη που «θα τσακίσουν» μάρτυρες και εισαγγελείς!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter