Νουθεσίες Γεωργιάδη στο ΚΙΝΑΛ: «Δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ, βάλατε πλάτη…»

Νουθεσίες Γεωργιάδη στο ΚΙΝΑΛ: «Δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ, βάλατε πλάτη…»

Να μην υιοθετεί την αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ παρότρυνε το ΚΙΝΑΛ ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγες ημέρες μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για γ.γ. του ΟΑΣΑ και το άγχος Λοβέρδου περί… εν κρυπτώ συγκυβέρνησης.

«Δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στην Ολομέλεια, απαντώντας σε πανομοιότυπες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου, Μ. Κατρίνη και Αν. Λοβέρδου για τον πλημμελή τρόπο που οι τράπεζες ασκούν τα καθήκοντά τους αλλά και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ανάλογες παρεμβάσεις για να ανοιξει η στρόφιγγα της ρευστότητας.

Ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι «μείναμε στο ευρώ επειδή και το ΚΙΝΑΛ έβαλε πλάτη» και παρείχε πλήρη κάλυψη στις τράπεζες λέγοντας: «Δεν μπορεί να εισηγείται το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση να πιέσει τις τράπεζες να δώσουν δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια. Είναι σαν να λέμε στις αγορές θέτουμε τις τράπεζες υπό τον κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης».

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτές τις επιχειρήσεις χωρίς να καταρρεύσει η οικονομία, τονίζοντας πως ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνουν το ΔΝΤ, η Κομισιόν και οι αγορές.

Επιπλέον, προανήγγειλε ρύθμιση που θα δώσει κίνητρα για τη συνένωση ή συγχώνευση επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να αυξήσουν το μέγεθός τους κι έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση σε δανειοδότηση από τις τράπεζες.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter