Ν.Παππάς: Καθοριστικός ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους στην ανάπτυξη των ψηφιακών δικτύων

Ν.Παππάς: Καθοριστικός ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους στην ανάπτυξη των ψηφιακών δικτύων

«Ταχύτητα και καθολική πρόσβαση». Αυτό θα είναι το δόγμα της οικοδόμησης των ψηφιακών δικτύων στην χώρα, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τοποθετούμενος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

Το νομοθέτημα αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία την Πέμπτη (23/3) στην Βουλή.

Ο Ν.Παππάς ξεκαθάρισε ότι η ανάπτυξη των δικτύων έχει πολιτικά «μια βάση συναίνεσης πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομήσουμε» ξεκαθάρισε όμως ότι «οι μεγάλες υποδομές είναι αδύνατον να αναπτυχθούν μόνον με τον ιδιωτικό τομέα» αφού «τις αναπτύσσει ατελώς». Απαιτείται τόνισε «δημόσια παρέμβαση και ρυθμιστικός ρόλο του κράτους» και με αυτό το σκεπτικό εξετάζεται η «περίπτωση σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να αναπτυχθούν αυτά τα δίκτυα».

Ως παράδειγμα ατελούς υποδομής ο Ν.Παππάς ανέφερε την Digea σημειώνοντας ότι η ανεπάρκεια σήματος δημιουργεί προβλήματα στην πρόσβαση των πολιτών κάτι που είναι «βαθιά αντιδημοκρατικό» και «παραβίαση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας». Τόνισε μάλιστα ότι «η πολιτεία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, δυστυχώς εντός κληρονομημένων δεσμεύσεων που θα θέλαμε να μην υπάρχουν».​ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter