Ευρωκοινοβούλιο – Σασόλι: Οι ελληνικές αρχές καθυστέρησαν το αίτημα για άρση της ασυλίας Λαγού ενώ έστειλαν αμετάφραστη τη δικογραφία 2000 σελίδων

Ευρωκοινοβούλιο – Σασόλι: Οι ελληνικές αρχές καθυστέρησαν το αίτημα για άρση της ασυλίας Λαγού ενώ έστειλαν αμετάφραστη τη δικογραφία 2000 σελίδων

Στην αποκάλυψη ότι η Αθήνα καθυστέρησε να στείλει το αίτημα για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού και στο γεγονός ότι το αίτημα συνοδεύτηκε με μια δικογραφία 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά (!), προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντ. Σασόλι.

Ο κ. Σάσολι, είπε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια συνάντησής με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη ενόψει της αυριανής έναρξης της σχετικής διαδικασίας από την αρμόδια Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI)

Από την πλευρά του ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε την ανάγκη «να επιταχυνθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του νεοναζί εγκληματία, Ι. Λαγού», σημειώνοντας ότι «Η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Συμφωνώ με την ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος από τις ελληνικές αρχές« και από το γεγονός ότι το αίτημα «συνοδεύτηκε με την αποστολή μιας δικογραφίας 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά, οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, γεγονός που προκάλεσε νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία», ήταν η αναφορά του κ. Σάσολι .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter