Νταβός: Αντιδράσεις όταν ο Τραμπ μίλησε για «μοχθηρά» και «ψευδή» ΜΜΕ

Νταβός: Αντιδράσεις όταν ο Τραμπ μίλησε για «μοχθηρά» και «ψευδή» ΜΜΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε τις αποδοκιμασίες μερίδας τους ακροατηρίου σήμερα στο Νταβός όταν καταφέρθηκε εναντίον των ΜΜΕ τα οποία χαρακτήρισε «μοχθηρά» και «ψευδή».

«Πάντα είχα καλές σχέσεις με τον Τύπο όταν ήμουν επιχειρηματίας. Όταν έγινα πολιτικός, συνειδητοποίησα σε ποιο βαθμό ο Τύπος μπορεί να είναι μοχθηρός και ψευδής» είπε στην ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Ακούστε με. Αυτός μιλάει για “fake news”!» άρχισε να φωνάζει μόλις τον άκουσε η Άνια Σίφριν. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, που φόραγε ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Δεν είναι πρόεδρός μου», παρακολουθούσε την ομιλία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου έξω από την αίθουσα.

Ο Τραμπ προειδοποιεί στο Νταβός για τις άδικες εμπορικές πρακτικές και λέει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ανοικτές για μπίζνες»

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετέφερε σήμερα το μήνυμά του «Πρώτα η Αμερική» στην παγκόσμια ελίτ λέγοντας σε μια σύνοδο κορυφής πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα κάνουν πια τα στραβά μάτια» σ’ αυτό που περιέγραψε ως άδικες εμπορικές πρακτικές.

Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος εδώ και 18 χρόνια εν ενεργεία αμερικανός πρόεδρος που απευθύνθηκε στο ετήσιο κογκλάβιο των πλουσίων και των ισχυρών στο Νταβός της Ελβετίας, κλείνοντας τη σύνοδο κορυφής με μια ομιλία στην οποία τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ανοικτές για μπίζνες».

«Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να φέρετε τα χρήματά σας, τις δουλειές σας, τις επιχειρήσεις σας στην Αμερική», δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι οι φορολογικές μειώσεις και ο περιορισμός των κανονιστικών ρυθμίσεων προωθούν το επενδυτικό κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter