Νταβός: Η συζητήσεις του Τραμπ με δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες «μεταξύ τύρου και αχλαδίου»

Νταβός: Η συζητήσεις του Τραμπ με δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες «μεταξύ τύρου και αχλαδίου»

Ορισμένοι από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στο να περιαυτολογούν για τις επιδόσεις των εταιρειών τους στις ΗΠΑ στις συζητήσεις που είχαν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενός δείπνου χθες το βράδυ. 

Από την πλευρά του, ο δισεκατομμυριούχος ηγέτης απάντησε ότι… του αρέσουν οι γερμανικοί ανελκυστήρες και ότι παίρνει μια ασπιρίνη την ημέρα.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, οι διεύθυνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων βιομηχανικών, πετρελαϊκών ομίλων αλλά και επιχειρήσεων που πρωτοστατούν στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας, έσπευσαν να ενημερώσουν εν συντομία τον Τραμπ σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ ελπίζοντας σε μια θετική αντίδραση του μεγιστάνα.

Ο Γιο Κέζερ, που καθόταν αριστερά του Τραμπ, κι ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου της Siemens, ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντας ότι η εταιρεία του καταγράφει καλές επιδόσεις στις ΗΠΑ, όπου εργάζονται 56.000 άνθρωποι.

«Και από τη στιγμή που πετύχατε με την φορολογική μεταρρύθμιση, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε αεριοστρόβιλους επόμενης γενιάς στις ΗΠΑ» συνέχισε ο Κέζερ σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση των όσων ειπώθηκαν, αναφερόμενος στις περικοπές της φορολογίας των επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν τον περασμένο μήνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι οι επιδόσεις αυτές είναι «κάτι το σημαντικό» προτού ακούσει και τους άλλους επικεφαλής κολοσσών όπως η Nestle, η Nokia, η Volvo και η Adidas.

Απαντώντας μάλιστα στον Βέρνερ Μπάουμαν, διευθύνοντα σύμβολο της Bayer, η οποία αναμένεται να εξαγοράσει την αμερικανική Monsanto, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι τακτικός χρήστης ενός εκ των γνωστότερων προϊόντων της γερμανικής εταιρείας: της ασπιρίνης.

«Παίρνω μία κάθε ημέρα… Μέχρι στιγμής, λειτουργεί» σημείωσε απευθυνόμενος στους καλεσμένους του, όπου βρίσκονταν επίσης οι διευθύνοντες σύμβουλοι της SAP και της Total. Στο μενού, εκτός των επιχειρήσεων, περιλαμβάνονταν μοσχαρίσιο φιλέτο στη σχάρα με πουρέ αρακά ή τηγανητό λαβράκι με πουρέ μωβ καρότου.

Από την πλευρά του ο Χάινριχ Χίζινγκερ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Thyssenkrupp, επισήμανε ότι είναι πολύ περήφανος ότι ο όμιλος προμήθευσε όλους τους ανελκυστήρες στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1 της Νέας Υόρκης, το συγκρότημα που αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι καταστράφηκαν το 2001.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι γνωρίζει τον ανελκυστήρα της εταιρείας Thyssenkrupp: «Έχω χρησιμοποιήσει το προϊόν σας. Φανταστικό προϊόν. Σας ευχαριστώ πολύ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter