Ντάισελμπλουμ: Έχουμε πολύ δουλειά - Η Αθήνα δεν έχει άμεση ανάγκη ρευστότητας

«Είναι θέμα των θεσμών να αποφασίσουν το πότε θα έρθουν στην Αθήνα», διευκρίνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πως πρέπει να προετοιμαστούν.

Σχετικά με την ημερομηνία άφιξης των τεσσάρων Θεσμών στην Αθήνα (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και του ESM) θα έρθουν στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως αυτό θα το αποφασίσουν τα ίδια και θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα χρειαστούν για να προετοιμαστούν.

«Υποθέτω τις επόμενες ημέρες, αλλά πρώτα πρέπει να προετοιμαστούν», είπε, ενώ χαριτολογώντας προσέθεσε: «Δεν είμαι το αφεντικό των θεσμών».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως δεν υπάρχει και επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει «πολύ δουλειά» σχετικά με παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα, στο ασφαλιστικό σύστημα και στην αγορά εργασίας.

«Αυτές είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και είμαι σίγουρος πως θα απαιτηθεί πολύ τεχνική εργασία στην Αθήνα», είπε. Ωστόσο προσέθεσε πως θα ήταν καλό να ολοκληρωθεί να υπάρξει συμφωνία το «συντομότερο δυνατόν», παρότι όπως διευκρίνισε δεν υπάρχει μέση ανάγκη ή πρόβλημα ρευστότητας. «Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος του προγράμματος, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως αυτό άπτεται της ελληνικής πλευράς να το αποφασίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.