Ντάισελμπλουμ: Έχουμε συμφωνία – Μοσκοβισί: Τέλος η δαμόκλειος σπάθη πάνω από την ελληνική οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε συμφωνία – Μοσκοβισί: Τέλος η δαμόκλειος σπάθη πάνω από την ελληνική οικονομία

«Έχουμε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και χρονοδιάγραμμα (σ.σ. για το ελληνικό πρόγραμμα). Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε εισαγωγικά στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Και στη συνέχεια, τα μεγάλα ζητήματα έχουν κλείσει, «απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, γι αυτό και θα προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα», από εδώ και πέρα, τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Μοσκοβισί: Ισορροπημένη η συμφωνία

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Eurogroup που διεξήχθη στη Βαλέτα της Μάλτας, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως η συμφωνία επί της αρχής ήρθε μετά από μήνες «δύσκολων διαπραγματεύσεων» και την εντατικοποιησή τους τις τελευταίες εβδομάδες, μέρες και ώρες.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «ισορροπημένη» καθώς πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων που είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ήρθε η ώρα να θέσουμε τέλος στην αβεβαιότητα που υπάρχει σα δαμόκλειος σπάθη πάνω από την ελληνική οικονομία».

Σόιμπλε: Υπάρχει συμφωνία

H Aθήνα και οι διεθνείς δανειστές σημείωσαν πρόοδο την Παρασκευή όπως επιβεβαίωναν κύκλοι των διαπραγματευτών στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσων (dpa).

O χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε συνάντηση με τους ομολόγους του ότι «υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης για τα πολιτικά μέτρα. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι διανύσαμε το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου και τώρα θα μπορούσε πράγματι να γίνει (η τελική συμφωνία)» αναφέρει το dpa.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter