Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Nτάισελμπλουμ: Ξεπερασμένη η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Απαισιόδοξη, χωρίς λόγο, χαρακτήρισε την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το Ινστιτούτο.

Οι εκτιμήσεις του Ταμείου έχουν ξεπεραστεί λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξή του για την «σκληρότητα» - όπως είπε - των σχολίων του ΔΝΤ. Η έκθεση, που δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Προσέθεσε ωστόσο, ότι, αν και έχει γίνει κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα. Mιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση, ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι πιστωτές της Ελλάδας, στους οποίους περιλαμβάνονται το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης, θα είναι έτοιμοι να ελαφρύνουν περαιτέρω τους όρους του ελληνικού χρέους, εάν η χώρα συνεχίσει να συνεργάζεται στις μεταρρυθμίσεις. Απέκλεισε, ωστόσο, οποιαδήποτε διαγραφή του ονομαστικού χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.