Ντάισελμπλουμ: Χρέος και δόση στο Eurogroup της 22ας Μαΐου

Ντάισελμπλουμ: Χρέος και δόση στο Eurogroup της 22ας Μαΐου

«Για το θέμα του χρέους θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις στο Eurogroup», τονίζει o ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ και επικεφαλής του Eurogroup σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο σχετικά με την ατζέντα της 22ης Μαϊου.

Αναφορές στην Ελλάδα κάνει o Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο σχετικά με την ατζέντα του Eurogroup της 22ης Μαϊου.

Ακολουθεί η πλήρης μετάφραση:

«Το Eurogroup θα ασχοληθεί με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. Στη συνέχεια το Eurogroup θα συζητήσει για την βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους και για τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν προκειμένου αυτή να βελτιωθεί.

Οι θεσμοί και η Ελλάδα έχουν έλθει σε συμφωνία επί του πακέτου μέτρων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το υπόλοιπο του προγράμματος και θα ενημερώσουν το Eurogroup σχετικά.

Υπήρξαν συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο πεδίο της αγοράς εργασίας και τα μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων ρυθμίσεων στο πεδίο των συντάξεων και της φορολογίας εισοδήματος. Ακόμη, υπήρξε συμφωνία για αναπροσαρμογές στην μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την προώθηση του ανταγωνισμού στην αγορά λιγνίτη. Ακόμη συμφωνήθηκε τι πρέπει να γίνει προκειμένου να καταστούν πλήρως λειτουργικά η συσταθείσα τον Ιανουάριο Ανεξάρτητη Φορολογική Αρχή και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Αναφορικά με την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα υπάρξει νέα νομοθεσία και αλλαγές στο πεδίο του πτωχευτικού δικαίου και της διαιτησίας, ενώ θα δημιουργηθεί μια αγορά για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Πηγή: left.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter