Ντάνιελ Χάκετ: Η συνέντευξη της ζωής του και η αποκάλυψη! (Video)

Ντάνιελ Χάκετ: Η συνέντευξη της ζωής του και η αποκάλυψη! (Video)

Ο Ντάνιελ Χάκετ σε πελάγη ευτυχίας παρέα με την οικογένειά του και την κούπα της Ευρωλίγκας συνάντησε το Eurohoops στα αποδυτήρια και έδωσε μια εντελώς αυθόρμητη και διαφορετική συνέντευξη!

Ντάνιελ Χάκετ… Μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου! Στον επαγγελματικό αθλητισμό και με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει πια, είναι λίγες οι φορές που οι αθλητές εκφράζονται με απόλυτη εξωστρέφεια και ειλικρίνεια. Η αλήθεια είναι πως δεν φταίνε μοναχά οι ίδιοι. Είναι δομημένο έτσι το σύστημα που αν ένας αθλητής αναγνωρίσιμος δρα και μιλά αυθόρμητα, το πιθανότερο είναι να μην του βγει σε καλό.

Σε αυτή την σπέσιαλ κατηγορία ανήκει σίγουρα ο Ντάνιελ Χάκετ! Ενας από τους πιο αυθεντικούς τύπους που κυκλοφορούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Με πολλά κιλά της καλώς εννοούμενης τρέλας! Πήξαμε, εξάλλου, στους συμβατικούς.

Ο υπογράφων δεν θα ξεχάσει ποτέ μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό διεθνή γκαρντ και πλέον πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ. Ήταν το καλοκαίρι του 2017, λίγα μετά το τηλεφώνημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που τον ενημέρωσε πως ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Μετά από μια μεστή πρώτη σεζόν, ο Ντάνιελ τραυματίστηκε σοβαρά σε πρώιμο στάδιο της σεζόν, έχασε όλο το υπόλοιπο και υπήρχε μια… ανασφάλεια γύρω από την αποκατάστασή του.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το κλάμα με λυγμούς και αναφιλητά. Η απόφαση του Ολυμπιακού να μην συνεχίσει μαζί του, σε συνδυασμό με την… άγνοια για το τι του ξημερώνει λόγω του σοβαρού τραυματισμού τον είχαν διαλύσει.

Τέτοιες συζητήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτυπώνονται σε ένα δημοσιογραφικό άρθρο γιατί αποτελούν προσωπικές συζητήσεις. Αυτό, όμως, που μπορεί να μεταφερθεί και ποτέ δεν θα ξεχάσω είναι ο “τυφώνας θλίψης” που ένιωσα… Κι αυτό το κλάμα, που έμοιαζε με μικρού παιδιού που έχει πλαντάξει και δεν μπορεί να αρθρώσει καν τις προτάσεις του, τα όσα θέλει να εκφράσει.

Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έχω βιώσει σε αυτή την δουλειά και μια από τις λίγες φορές που δεν είχα… αυτονόητη λύση στη διαχείριση και την αντίδραση. Αυτό που εισέπραττα από τον Χάκετ με άγγιξε, με σόκαρε και λόγια παρηγοριάς δεν υπήρχαν. Πολύ απλά, γιατί ο τύπος ήταν απαρηγόρητος!

Δύο χρόνια μετά παρά… κάτι, ο Χάκετ που πάντα ονειρευόταν να παίξει σε ένα φάιναλ φορ και έχασε την ευκαιρία με τον Ολυμπιακό στο φάιναλ φορ του 2017 στη Πόλη, είναι πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ! Δεν είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης της ομάδας, ο πιο τεχνίτης και ο πιο ντελικάτος.

Έφερε, όμως, πάθος, ενέργεια, winning spirit, τρομερές άμυνες, θετική αύρα στα αποδυτήρια και άλλα πολλά.

Ήρθε και έδεσε με τους αστέρες της ΤΣΣΚΑ, γιατί αυτός, είναι ο ορισμός του παίκτη ομάδας, του αφοσιωμένου “στρατιώτη” που μπορεί να δώσει και την “μπασκετική ζωή του” ακόμα για να κερδίσει η ομάδα που εκπροσωπεί τον κάθε “πόλεμο”.

Δεν είναι τυχαία η αποθέωση που έτυχε από προπονητές και συμπαίκτες μετά τον τελικό και την στέψη της “αρκούδας”. Το Eurohoops τον συνάντησε στα αποδυτήρια της “Φερνάντο Μπουέσα Αρένα” και όλα έγιναν αυθόρμητα. Μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη. Ίσως η συνέντευξη της ζωής του! Μέχρι την επόμενη…

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΚΕΤ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!

– Πως νιώθει η οικογένεια Χάκετ τώρα;

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αυτή είναι η βάση μου (σ.σ. Εννοεί την σύντροφό του και την κορούλα του) και η καθημερινότητά μου. Είμαι τόσο χαρούμενος, περήφανος και τυχερός που τους έχω εδώ και αξιώθηκα να κερδίσω την Ευρωλίγκα μπροστά στην Βικτόρια και την σύζυγό μου. Είναι πραγματικά απίστευτο συναίσθημα. Είμαι ευγνώμονας… Είναι σπουδαίο συναίσθημα”!

– Έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια και πάντα μου έλεγες πως αυτό που σου λείπει είναι να παίξεις σε ένα φάιναλ φορ. Τώρα, στέκεσαι εδώ ως πρωταθλητής Ευρώπης! Το ήθελες πολύ, το ξέρω!

“Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχα στον Ολυμπιακό ήμουν πεσμένος. Εκτός γηπέδων. Ο γιατρός δεν ήξερε καν αν θα είμαι ικανός να παίξω ξανά μπάσκετ. Καταλαβαίνω την απόφαση του Ολυμπιακού να μην με κρατήσει τότε, ήταν λογική. Δεν ήμουν σε καλή κατάσταση”.

– Ποιος γιατρός σου είπε ότι μπορεί να μην ξαναπαίξεις μπάσκετ;

“Ο γιατρός στην Ιταλία. Ήταν τόσο μεγάλος τραυματισμός που δεν ήταν σίγουρος ότι θα καταφέρω να επιστρέψω. Δεν ήξεραν αν θα μπορέσω. Η Μπάμπεργκ μου έδωσε τότε μια τεράστια ευκαιρία και για αυτό ευγνωμονώ τον κόουτς Τρινκιέρι που με πίστεψε. Μετά μια καλή σεζόν ήρθε η ΤΣΣΚΑ και με υπέγραψε. Και τώρα καθόμαστε εδώ και είμαι πρωταθλητής Ευρώπης! Απίστευτο”!

– Μετά έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, πως κατάφερες να επιστρέψεις σε τόσο καλή κατάσταση; Δεν είναι μόνο η δουλειά που χρειάζεται να βάλεις στο γήπεδο και στο γυμναστήριο, χρειάζεται να είσαι και πνευματικά σκληρός για να γυρίσεις και να παίζεις έτσι έπειτα από τέτοιο τραυματισμό.

“Θα είμαι ειλικρινής. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Με πολλές αμφιβολίες… Ξέρω τον χαρακτήρα μου, μερικές φορές τείνω να γίνομαι λίγο τρελός! Η οικογένειά μου με βοήθησε να διατηρήσω τον έλεγχο. Η όλη δουλειά και διαδικασία που ξεκίνησε στον Ολυμπιακό και μετά στη Μπάμπεργκ, με έβαλε πάλι πίσω στο παρκέ και ευχαριστώ τον Θεό που αποδείχτηκα ένα καλό “κομμάτι” που κόλλησα καλά με όλους αυτούς τους τύπους εδώ στη ΤΣΣΚΑ. Με πίστεψαν όλοι στην νέα μου ομάδα και φυσικά ο κόουτς Ιτούδης με εμπιστεύτηκε”.

– Θέλω να είμαι ειλικρινής. Πήρες την σωστή απόφαση το καλοκαίρι. Ο ίδιος έχεις πει δημόσια πως περίμενες καιρό τον Ολυμπιακό να σου κάνει μια πρόταση. Αυτή δεν ήρθε και υπέγραψες σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως η ΤΣΣΚΑ. Πιστεύεις ότι ήρθαν έτσι οι συγκυρίες που έγινε το καλύτερο και πιο… τυχερό για σένα; Μερικές φορές οι συγκυρίες καθορίζουν πολλά και γράφουν ιστορία!

“Ήταν να γίνει. Ήταν πεπρωμένο. Δεν θα σταματήσω ποτέ, όμως, να λέω πόσο ευχαριστημένος νιώθω για τα χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Με τον κόουτς Σφαιρόπουλο, τον Τόμιτς, τον Μπίλι, τον Γιώργο (σ.σ. Σπανούλης και Πρίντεζης), τον Μάντζαρη και όλους αυτούς τους τύπους. Είμαι τυχερός γιατί υπήρξα κοντά σε πραγματικούς πρωταθλητές, μπόρεσα να κατανοήσω και να μάθω την νοοτροπία του νικητή. Να προπονούμαι κάθε μέρα με αυτούς και όλο αυτό με βοήθησε να βρίσκομαι εδώ που είμαι τώρα”.

– Άρα, πιστεύεις πως ο Βασίλης και τα άλλα παιδιά σε βοήθησαν να γίνεις καλύτερος παίκτης;

“Το πιστεύω απόλυτα”. Ευχαριστώ για τις στιγμές που έζησα στον Ολυμπιακό. Πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό και τους αγαπούσα”.

– Μπορείς να μας περιγράψεις τον άντρα σου εκτός παρκέ; (σ.σ. Ερώτηση στην σύντροφο του Ντάνιελ).

“Κοίτα τον, μοιάζει όχι με παίκτη, αλλά με οπαδό απόψε! Το άξιζε. Θυμάμαι όταν έκανε την επέμβαση… Κανένας δεν πίστευε πως θα γυρίσει τόσο καλά. Ανησυχούσε τόσο πολύ για το αν θα καταφέρει να επιστρέψει και να παίξει ξανά μπάσκετ. Εγώ, όμως, ήμουν σίγουρη! Τώρα, μπορώ να πω πως το αξίζει. Γιατί, ξέρω τι κάνει και πόσο δουλεύει κάθε μέρα. Δουλεύει σκληρά, προπονείται, κάνει τα πάντα”.

– Έχετε σχέδια να κάνετε ένα ακόμα παιδάκι;

“Πρέπει να έρθουμε στην Ελλάδα πάλι! Για να μας έρθει ξανά η τύχη!

– Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω κατανοήσει στο έπακρο πως τόσο γρήγορα δημιουργήθηκε ένας τόσο ισχυρός δεσμός με σένα και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν είναι ότι έμεινες πολλά χρόνια, πήρες πολλούς τίτλους και MVP, καταλαβαίνεις πως στο λέω… Μη το πάρεις στραβά!

“Πιστεύω πως όταν βγαίνω στο παρκέ, δεν είμαι ο πιο ταλαντούχος και ο πιο καταρτισμένος παίκτης, αλλά παλεύω. Ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό και είναι θεωρώ ο λόγος που έχω τόσο καλή σχέση με τον κόσμο του Ολυμπιακού και την ΘΥΡΑ 7. Το στιλ μου, το γεγονός πως μου αρέσει να παίρνω ενέργεια από τους οπαδούς, αυτή η περίοδος στον Ολυμπιακό είναι ορόσημο για την καριέρα μου”.

– Κι ένα μήνυμα στα ελληνικά! Το έχεις;

“Ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν θυμάμαι πολλά, γιατί έχω πιει πολύ! Εύχομαι σε όλους τους φανς στην Ελλάδα και στο ελληνικό μπάσκετ να δουν καλές εξελίξεις σύντομα”!

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter