Νταραβέρια μαφιόζων με την ηγεσία της ΕΛΑΣ

Νταραβέρια  μαφιόζων  με την ηγεσία  της ΕΛΑΣ

Το δίκτυο δρούσε στα ανώτερα κλιμάκια της αστυνομίας, του λιμενικού, της πυροσβεστικής, των οικονομικών υπηρεσιών

Ο Λ. δεν κανονίζει μόνο, όπως φαίνεται από τα ευρήματα της ΕΥΠ, δουλειές με πολιτικούς, δικηγόρους, δικαστικούς και ανθρώπους του υποκόσμου.

Μιλά και διεκπεραιώνει «σοβαρές δουλειές» με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, τους οποίους ανταμείβει και με ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις, με στελέχη του ΣΔΟΕ, του λιμενικού, της Τροχαίας και της πυροσβεστικής.

Φαίνεται μάλιστα πως έχει τη δύναμη να δίνει και γραμμή σε ποια μαγαζιά θα κάνει ντου η αστυνομία και σε ποια όχι, αλλά και να μεσολαβεί για ευνοϊκές μεταθέσεις αστυνομικών – λιμενικών. Απ’ την άλλη, κάνει κι ο ίδιος εξυπηρετήσεις σε στελέχη της ΕΛΑΣ ακόμη και για… καθάρισμα φορολογικών εκκρεμοτήτων.

Ο υψηλόβαθμος της ΕΛΑΣ

Ιδιαίτερα στενή σχέση εμφανίζεται να έχει με αξιωματικό της ΕΛΑΣ, από τους πλέον υψηλόβαθμους εκείνης της περι-όδου. Ενδεικτικό είναι ότι σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί πάνω από 68 τηλεφωνικές κλήσεις ανάμεσά τους. Μάλιστα ο Λ. επισκέπτεται τον υψηλόβαθμο και στο γραφείο του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ φέρεται να είναι ενήμερος για πολλές από τις έκνομες δραστηριότητες του Λ. (όπως τις ομαδικές ερωτικές συνευρέσεις) αλλά και του δικηγόρου στενού συνεργάτη του. Ο Λ. φέρεται να του έχει ζητήσει την «προστασία» προσώπων και μαγαζιών.

Τα ρουσφέτια στα παιδιά της Δεξιάς

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Λ. του αναφέρει ότι τον πήρε τηλέφωνο «ο υπουργός του» (εννοώντας μάλλον πρώην υπουργό της ΝΔ, τον οποίο σε τηλεφωνική επικοινωνία αποκαλεί «υπουργέ μου»), διατυπώνοντας το αίτημα να παρα-μείνει στη θέση του διοικητή Τροχαίας σε πόλη στη δυτική Ελλάδα.

Σε άλλη συνομιλία ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ αναφέρει στον Λ. ότι του τηλεφώνησε ο Τσ. και του παραπονέθηκε έντονα καθώς δεν τον εξυπηρέτησε για κάποια μετάθεση που ζήτησε και του είπε να αναφέρει στον Π. (άλλος ανώτατος της ΕΛΑΣ τότε) ότι τον έχει διασύρει μέσα στη Νέα Δημοκρατία και όταν θα βγούνε «θα τον βρει».

Μάλιστα ο συνομιλητής του Λ. χαρακτήρισε στη συνομιλία τον Τσ. «παράγοντα» μέσα στον πολιτικό χώρο της ΝΔ με υψηλές διασυνδέσεις.

Απ’ την πλευρά του όμως ο… πολυπράγμων Λ. αμφισβητεί την ισχύ του Τσ. μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οπως κατέγραψε ακόμη ο κοριός, με τη διαμεσολάβηση του Λ. προς τον εν λόγω αξιωματικό διευθετήθηκε η μετακί-νηση ειδικού φρουρού για την περίπτωση του οποίου ενδιαφέρθηκε προσωπικά και βουλευτής της ΝΔ, που συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπαρχηγό και τον ευχαρίστησε…

Στη σχετική αναφορά της ΕΥΠ για τη δυσώδη αυτή υπόθεση γίνεται λόγος για σειρά ρουσφετιών και όχι μόνο για μετακινήσεις ατόμων, που ζητούσε ο Λ. και τακτοποιούσε πάραυτα ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Η σχέση των δύο ήταν τόσο άνετη που ο Λ. του ζητούσε ακόμη και εισιτήρια για αγώνα μπάσκετ.

Ο «θείος» και οι μεγάλες δουλειές

Ο Λ. είχε διείσδυση και σε άλλα νευραλγικά πόστα των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Συνομιλεί με ανώτατα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, των Εσωτερικών Υποθέσεων, της Τροχαίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, ακόμη και με άντρες της ασφάλειας πρώην πρωθυπουργών που του πρόσφεραν εξυπηρετήσεις.

Ατομα μάλιστα του υποκόσμου με τα οποία συνεργαζόταν, τότε τουλάχιστον, ο Λ. του ζητούν επαφές με ανώτατους αξιωματικούς για να κλείσουν υποθέσεις τους.

Συνομιλώντας ο Λ. με στέλεχος της Τροχαίας Αθηνών τον αποκαλεί «θείο» του. Συζητάνε για την επιθυμία του να μην αποστρατευτεί στο τέλος του έτους, ενώ ο Λ. μιλά με έτερο φίλο του αξιωματικό της ΕΛΑΣ και επιχειρούν να διευθετή-σουν την παράταση της παραμονής του.

Αλλος αστυνομικός διευθυντής, τον οποίο ο Λ. αποκαλεί «στρατηγό», φαίνεται να τον συνδράμει ώστε να διενεργηθεί έλεγχος από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε κέντρο διασκέδασης στη Μύκονο το οποίο «ήθελαν να το γαμήσουν». Μάλιστα ο Λ. προτείνει να σταλεί επιτόπου συγκεκριμένος υποστράτηγος από την Οικονομική Αστυνομία που είναι φίλος του.

Ο Λ. ενημερώνει τον «στρατηγό» ότι κανόνισε να επισκεφτεί το ΣΔΟΕ το εν λόγω μαγαζί, ενώ ο αξιωματικός τού ζητά να συναντηθούν μετά τις διακοπές για να μιλήσουν σοβαρά για δουλειές, αναφέροντας ότι θα του παραδώσει «στικάκι με όλες τις σοβαρές δουλειές».

Ακόμη και γνωστός συνδικαλιστής αξιωματικός απευθύνεται στον Λ. για να «καθαρίσει» φιλικό του άτομο από φορο-λογικές εκκρεμότητες. Ο Λ. του αναφέρει ομαδική ερωτική συνεύρεση με γυναίκα αστυνομικό, τον καλεί σε νέο παρόμοιο ραντεβού και αυτός το αποδέχεται.

«Σε έφαγε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ακρως ενδεικτικά για τα ισχυρά πλοκάμια που διατηρούσε πάντα η ΝΔ σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς είναι επίσης:

• Η κλήση από το πολιτικό γραφείο βουλευτή του κόμματος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Λ. για να του ζητήσουν να μεριμνήσει για τη μετάθεση δύο αστυνομικών.

• Για την περίπτωση άλλου αξιωματικού που αποστρατεύτηκε και αποδίδει την αποστρατεία του σε κόντρα μεταξύ δύο υπουργών της τότε κυβέρνησης (Κουρουμπλή και Τόσκα), έτερος βουλευτής της ΝΔ, νυν αναπληρωτής υπουργός, φέρεται ότι θα μεριμνούσε να βρει δουλειά σε επιχειρηματία.

• Ο Λ. ενημερώνει άλλον αποστρατευθέντα ότι… τον έφαγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο φρουρός του πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα

Επίσης προκύπτει σχέση με το στενό περιβάλλον πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα.

Ο ίδιος ο παράγοντας ζητά από τον δικηγόρο στενό συνεργάτη του Λ. να τον φέρει σε επαφή με αξιωματικό στο Τμήμα Εκβιαστών.

Ο δε Λ. σε επικοινωνία με φρουρό του παράγοντα ζητά τη διαμεσολάβησή του προκειμένου να προσληφθεί συγκεκριμένος δημοσιογράφος στο κανάλι του αφεντικού του, αλλά και πρόσληψη α-τόμου για την προστασία του πανίσχυρου άντρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter