Ντεμπούτο Μελόνι στις Βρυξέλλες: «Δεν είμαστε εξωγήινοι»

Ντεμπούτο Μελόνι στις Βρυξέλλες: «Δεν είμαστε εξωγήινοι»

Στα αποτελέσματα της επίσκεψής της στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε η επικεφαλής της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης της Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με ευρωπαϊους αξιωματούχους και διαβεβαιώνοντας πως η νέα, υπερσυντηρητική κυβέρνηση δεν αποτελείται από… εξωγήινους.

«Το όλο κλίμα που βρήκα σήμερα στις Βρυξέλλες με ικανοποίησε. Η προσωπική επαφή με τους ανθρώπους μπορεί να βοηθήσει στην αποδόμηση του τρόπου με τον οποίο κάποιοι είχαν παρουσιάσει την υποφαινόμενη και την νέα ιταλική κυβέρνηση. Δεν είμαστε εξωγήινοι αλλά κανονικοί άνθρωποι, οι οποίοι παρουσιάζουν τις θέσεις τους και νομίζω ότι από την άλλη μεριά του τραπεζιού υπήρχαν άνθρωποι με θέληση να μας ακούσουν» είπε μεταξύ άλλων η Μελόνι.

«Θέλησα να οργανώσω στις Βρυξέλλες την πρώτη θεσμική επίσκεψή μου στο εξωτερικό. Ήθελα να στείλω το μήνυμα ότι η Ιταλία θέλει να συμμετέχει, να συνεργαστεί, να υπερασπίσει το εθνικό της συμφέρον και να τα κάνει, όλα αυτά, εντός της ευρωπαϊκής διάστασης αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις μαζί με τις άλλες χώρες, σε ότι αφορά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» είπε ακόμη Μελόνι και συμπλήρωσε:

«Συνάντησα την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μετσόλα, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Γευμάτισα, παράλληλα, με τον επίτροπο Τζεντιλόνι. Γνώριζα τον Πάολο Τζεντιλόνι και την Ρομπέρτα Μετσόλα, ενώ δεν είχα συναντηθεί με τους άλλους δυο συνομιλητές».

Είναι μια πρώτη συνάντηση και στην συνέχεια θα υπάρξει μια συγκεκριμένη συνεργασία, με αναφορά στα επιμέρους θέματα. Αρχίζοντας από τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ραφαέλε Φίτο, ο οποίος με συνόδευσε σήμερα, αλλά και με την συμμετοχή όλων των υπόλοιπων αρμόδιων υπουργών μας», κατέληξε η ακροδεξιά πολιτικός.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter