Ντένμον: «Έτοιμος να γίνω ηγέτης του Παναθηναϊκού»

Ντένμον: «Έτοιμος να γίνω ηγέτης του Παναθηναϊκού»

Την αγωνιστική… τρέλα και την άγνοια κινδύνου που «κουβαλούσε» στο παιχνίδι του ο Μάικ Τζέιμς δεν την έχει, ο τίτλος του «ρούκι» στη φετινή Euroleague θα τον ακολουθεί σε όλη τη σεζόν 2017-18, αλλά ο Μάρκους Ντένμον είναι αποφασισμένος να ξεχωρίσει.

Ο Αμερικανός combo guard μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, υπογραμμίζοντας τον… ιδρώτα που έχει ρίξει τις τελευταίες πέντε σεζόν στα ευρωπαϊκά παρκέ, προκειμένου να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και να κερδίσει τη συμμετοχή του στην Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να τον εμπιστεύεται και να του δίνει την ευκαιρία της συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

«Είμαι έτοιμος να γίνω ηγέτης του Παναθηναϊκού», επισήμανε αποφασισμένος ο Ντένμον στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον 27χρονο να πλέκει το εγκώμιο του Τσάβι Πασκουάλ και να παραδέχεται ότι το μεγάλο του όπλο είναι η επίθεση, χωρίς όμως να ξεχνά και τις αμυντικές υποχρεώσεις του.

Παράλληλα, ο Ντένμον μίλησε για τις μέχρι σήμερα εντυπώσεις του στο «τριφύλλι» και τη δουλειά που γίνεται στην «πράσινη» προετοιμασία, ενώ δήλωσε έτοιμος για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» και το πρώτο μεγάλο «διπλό» στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Μάρκους Ντένμον:

– Κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων προετοιμασίας πήρες μία ισχυρή… δόση από τη νέα σου ομάδα και τις μέχρι σήμερα δυνατότητες της. Πρώτες εντυπώσεις;

«Μέχρι σήμερα ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες στην προπόνηση και ανυπομονούμε για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέσα από τα φιλικά προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και να δέσουμε μεταξύ μας. Έχουμε ξεχωρίσει τα καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως και τα αρνητικά, για τα οποία επιστρέφουμε στις προπονήσεις και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βρούμε χημεία μεταξύ μας. Έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες και το σημαντικό είναι να γίνουμε ένα μέσα στο παρκέ. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά έχουμε βγάλει πολλά θετικά συμπεράσματα μέσα από τα φιλικά. Πίστεψε με, όμως, όταν έρθει η στιγμή θα είμαστε έτοιμοι».

– Πρώτη χρονιά για σένα στην Euroleague. Είσαι ανυπόμονος για την πρώτη συμμετοχή σου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση;

«Είμαι έτοιμος και ανυπόμονος. Τόσο καιρό δουλεύω για να βρεθώ στο υψηλότερο επίπεδο και τώρα είναι η ώρα μου. Είμαι ενθουσιασμένος που πλησιάζει η πρεμιέρα της Euroleague και μετράω αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ».

– Πλέον είσαι υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το νέο σου προπονητή;

«Πριν έρθω εδώ είχα ακούσει πολλά καλά σχόλια για τον Πασκουάλ από πρώην παίκτες του και από την πρώτη μέρα της συνεργασίας μας κατάλαβα ότι είχαν δίκιο. Είναι από εκείνους τους προπονητές που αντιλαμβάνονται το μπάσκετ και όλες τις μικρές λεπτομέρειες που βελτιώνουν το παιχνίδι σου και το φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι δίκαιος και αποτελεσματικός στην καθοδήγηση του και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι δίπλα του».

– Από τα φιλικά έδειξες τις εκτελεστικές σου ικανότητες. Είσαι έτοιμος να γίνεις ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού στην επίθεση;

«Απόλυτα. Είμαι έτοιμος να γίνω ηγέτης, όπως είμαι έτοιμος να αποδεχθώ όποιον ρόλο μου δώσει ο προπονητής μου. Είμαστε πολλοί εδώ και διαθέτουμε όλοι εμπειρία να ξεχωρίσουμε. Ωστόσο, είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Αν πρέπει να βγω μπροστά, θα βγω… Μπορεί το μεγάλο μου ταλέντο να είναι η επίθεση, αλλά δεν ξεχνάω την άμυνα. Είμαι ικανός να αποδώσω τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση».

– Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα κόντρα στον «αιώνιο». Σου έχουν μιλήσει οι «παλιοί» της ομάδας για αυτά τα ντέρμπι; Επίσης θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για ένα μεγάλο «διπλό»;

«Μου έχουν πει τα πάντα και με έχουν βάλει για τα καλά στο κλίμα. Έχω αντιληφθεί την κρισιμότητα του αγώνα. Ενός αγώνα που θα καθηλώσει τους φιλάθλους του ελληνικού μπάσκετ και την επόμενη μέρα θα μιλούν όλοι γι` αυτό. Είμαι ενθουσιασμένος που θα το ζήσω με το… καλημέρα και εκτιμώ ότι είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ?’διπλό” στην έδρα του ?’αιώνιου” αντιπαλου».

– Το μήνυμα σου στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού;

«Να έχουν εμπιστοσύνη και υπομονή και όλα τ` άλλα να τα αφήσουν σε εμάς και δεν θα τους απογοητεύσουμε». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter