ΝτεΣόν Τόμας: «Φέτος έχουμε πολλά όπλα!»

ΝτεΣόν Τόμας: «Φέτος έχουμε πολλά όπλα!»

Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο τουρνουά “Orange Trophy” της Πάτρας, ΝτεΣόν Τόμας μίλησε στο Eurohoops για τη νέα ομάδα που χτίζεται, το μεγάλο “συν” σε σχέση με πέρυσι και τα σημεία που χρίζουν βελτίωσης.

Αντίστροφα για τη νέα σεζόν μετρά ο Παναθηναϊκός, με τον ΝτεΣόν Τόμας να ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στα πράσινα, ακόμα πιο… έτοιμος σε σχέση με πέρυσι! Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν κορυφαίος των νταμπλούχων και MVP του τουρνουά “Orange Trophy” στην Πάτρα, καταγράφοντας 20 πόντους (7/13 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο) κόντρα στην Ούνιξ και 23 πόντους (8/16 σουτ, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο) απέναντι στον Προμηθέα.

Λίγο μετά το πέσιμο της αυλαίας του τουρνουά που διοργάνωσε ο Προμηθέας, ο Τόμας μίλησε στο Eurohoops για την ετοιμότητα των “πράσινων”, τα δυνατά τους στοιχεία, όπως το σουτ που τόσο έλειψε πέρυσι, αλλά και αυτά που χρειάζονται βελτίωση και πλέον καλούνται να διορθώσουν, λίγες μέρες πριν το επίσημο τζάμπολ της χρονιάς.

-Δώσατε δύο δυνατά φιλικά στην Πάτρα. Πώς βλέπεις την προετοιμασία και τη δυναμική του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν;

“Η ομάδα φέτος είναι ενισχυμένη. Θεωρώ ότι έχουμε πιο βαθύ και ισχυρό ρόστερ. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σουτάρουν, να τρέξουν plays. Δουλεύουμε καλά, δουλεύουμε σκληρά και πλέον καλούμαστε να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες, κάτι που θα γίνει μέσω των προπονήσεων και φυσικά των αγώνων”.

-Συμπεράσματα βγήκαν, θετικά στοιχεία δείξατε, αλλά και αρνητικά. Πού πρέπει να βελτιωθείτε;

“Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, όπως για παράδειγμα το ριμπάουντ, τις αλλαγές στην άμυνα και τα σωστά σκριν, αλλά γενικά πιστεύω ότι έχουμε καλό υλικό και μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά. Έχουμε πολλά όπλα, παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα στο παρκέ και σε πολλές θέσεις. Η ομάδα μας είναι ξεχωριστή”.

-Είδαμε απέναντι στην Ούνιξ να κερδίζετε μέσω της επίθεσης, ενώ τον Προμηθέα τον νικήσατε χωρίς να είστε καλοί επιθετικά. Ποιο τεστ ήταν πιο χρήσιμο;

“Όλα τα φιλικά είναι χρήσιμα γιατί βλέπεις σε ποιο σημείο βρίσκεσαι. Από παιχνίδι σε παιχνίδι, ακόμα και στο ίδιο παιχνίδι μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί και επιθετικοί από την αρχή. Όταν ο αντίπαλος ανεβάζει την πίεσή του, τότε πρέπει να δείξεις την ποιότητα και την εξυπνάδα σου και να απαντήσεις μέσω της δικής σου άμυνας. Αυτό κάναμε και με τον Προμηθέα, όπου στις τελευταίες επιθέσεις τους σταματήσαμε”.

-Από τη Δευτέρα (16/9) θα έχετε μαζί σας Νικ Καλάθη και Ιωάννη Παπαπέτρου ώστε να έχετε πλήρες ρόστερ ενόψει και του “Παύλος Γιαννακόπουλος”…

“Ασφαλώς είναι ευχάριστο που επιστρέφουν τα παιδιά και θα είμαστε πλέον όλοι μαζί για να δουλέψουμε. Το ζητούμενο είναι να έχουμε έτοιμη την ομάδα για την έναρξη της σεζόν, με όλο το βάθος που μπορούμε να έχουμε. Ο Νικ ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, όπως και ο Ιωάννης και θέλουμε να ρολάρουμε και να ταιριάξουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα ως ομάδα. Τα φιλικά που έχουμε μπροστά μας για το Παύλος Γιαννακόπουλος” είναι τα πιο σημαντικά ως τώρα, ενώ είναι προ των πυλών της σεζόν”.

-Ένα από τα στοιχεία που έχετε φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι οι αξιόπιστοι σουτέρ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

“Ηταν αναγκαίο να έχουμε σουτέρ στην ομάδα. Στην Ευρώπη για να είσαι σε υψηλό επίπεδο πρέπει να σουτάρεις. Πέρυσι δεν το είχαμε τόσο ισχυρό αυτό το στοιχείο και δεν σουτάραμε όσο καλά έπρεπε. Είχαμε περισσότερο παίκτες που απειλούσαν μέσα από τη ρακέτα, ενώ φέτος μπορούμε να απειλήσουμε πολύ περισσότερο από την περιφέρεια. Το τρίποντο χρειάζεται κι έχουμε τα εργαλεία πλέον. Πλέον πρέπει να βάλουμε όλα τα κομμάτια στη θέση τους αμυντικά και επιθετικά για να λειτουργούμε ως ομάδα”.

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter