ΝτεΣόν Τόμας: Γι’ αυτό είναι ξεχωριστός ο κόουτς Πιτίνο

ΝτεΣόν Τόμας: Γι’ αυτό είναι ξεχωριστός ο κόουτς Πιτίνο

Ο ΝτεΣόν Τόμας εξήγησε γιατί ο Ρικ Πιτίνο είναι ξεχωριστός, πώς τους βοήθησε να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στη νίκη επί της Μπασκόνια, αλλά και ποιο ήταν το πρόβλημα με τον Αργύρη Πεδουλάκη! Τι είπε για το δικό του step up, την άμυνα, αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός μετά το Κάουνας και το Μόναχο, πανηγύρισε και στο ΟΑΚΑ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο απέναντι στην Μπασκόνια!

Το σερί συνεχίζεται, με την τρίτη συνεχόμενη νίκη, όπως και οι σταθερά πολύ καλές εμφανίσεις του ΝτεΣόν Τόμας, ο οποίος και πάλι σκόραρε στα όρια του μέσου όρου του (15π.), έχοντας και 8 ριμπάουντ, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του, όπως έπραξε και στην άμυνα, στο μαρκάρισμα του Τόκο Σενγκέλια!

Ο Τόμας μίλησε στο Eurohoops για την επιβλητική τρίτη σερί νίκη, στην επιστροφή του Ρικ Πιτίνο, εξηγώντας γιατί ο Hall of Famer είναι ξεχωριστός, τι τους ζήτησε και γιατί πήρε το μάξιμουμ από την ομάδα!

Παράλληλα, ο Αμερικανός φόργουορντ εξήγησε αντίστοιχα γιατί κάτι τέτοιο δε συνέβαινε επί ημερών Αργύρη Πεδουλάκη, πώς η άμυνα μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ως το τέλος του δρόμου και φυσικά μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έρχεται (6/12, 21:30)…

Πήρατε μια νίκη με πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο…

Οντως ήμασταν πολύ καλοί. Ο κόουτς μας προετοίμασε πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι και για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα όπλα της Μπασκόνια. Εμείς το φέραμε εις πέρας και νικήσαμε!

Η έλευση του κόουτς Πιτίνο βοήθησε ώστε η ομάδα να έχει καλή ψυχολογία και υψηλή αυτοπεποίθηση;

Είναι η ενέργειά του φίλε! Ξέρει το παιχνίδι, έχει ενέργεια, είναι θετικός και στο μεταδίδει αυτό με τον σωστό τρόπο. Σε κάνει βγαίνοντας στο παρκέ να παίζεις όχι ακριβώς ελεύθερα, αλλά να χαίρεσαι αυτό που κάνεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μας είπε ότι η πίεση είναι ο καλύτερος φίλος μας και είναι ο τύπος που σου δίνει κίνητρο, κάτι το οποίο έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κόουτς τι άλλαξε σε αυτά που ζήτησε από εσάς; Στην άμυνα σας είδαμε βελτιωμένους…

Αλλαγές έγιναν ναι και πολλές διαφορετικές πεντάδες. Κι εγώ σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκα στο “3”. Το πρώτο μέλημα του κόουτς Πιτίνο είναι η άμυνα και μας λέει ότι μπορούμε να μαρκάρουμε τον οποιονδήποτε, όσο μεγάλος κι είναι, αρκεί να το θέλουμε. Η ομάδα έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά deflections κι αυτό έγινε. Αν η άμυνά μας γίνει καλύτερη, τότε όλα θα είναι εξαιρετικά. Η επίθεσή μας είναι σπουδαία όπως βλέπετε.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής που ξέρει πώς να πάρει το μέγιστο από εσάς… Αυτό ήταν το κλειδί ώστε να δούμε αυτή την εικόνα από την ομάδα;

Ηταν μεγάλο κλειδί ναι! Ο κόουτς Πιτίνο είναι ο προπονητής των παικτών (σ.σ. the player’s coach)! Αυτό που χρειάζονται οι παίκτες, έναν προπονητή που ξέρουμε ότι θα είναι εκεί για εμάς και στα καλά και στα δύσκολα. Έχει κι αυτός τη δική μας υποστήριξη, είμαστε εκεί γι’ αυτόν και το κάνει κι αυτός για εμάς. Ξέρει τόσα πολλά και ξέρει πώς να τα πει. Ξέρει τι να ζητήσει και από ποιον και τι δεν μπορεί να ζητήσει από εμάς. Αυτό είναι που τον ξεχωρίζει. Ξέρει τον παίκτη του και πώς θα πάρει αυτό που θέλει και μπορεί από αυτόν.

Αυτό ήταν μήπως ένα πρόβλημα με τον κόουτς Πεδουλάκη; Δεν ήταν ο προπονητής των παικτών όπως είπες για τον Πιτίνο;

Δεν μπορώ να πω ότι ο κόουτς Πεδουλάκης δεν ήταν έτσι, αλλά καμιά φορά ήταν δύσκολο να μιλήσεις μαζί του, να επικοινωνήσετε και να καταλάβεις τι ζητά από σένα… Ολα αφορούν την επικοινωνία, αυτό προσπαθώ να πω. Ο κόουτς Πεδουλάκης είναι καλός προπονητής, είναι έξυπνος κι αυτό το καταλαβαίναμε όταν μετέφραζε ο άλλος κόουτς (σ.σ. Κουστένης) αυτά που ήθελε. Απλά καμιά φορά ήταν δύσκολο για εμάς να καταλάβουμε. Τον σεβόμασταν, γιατί ξέρουμε τι έχει κάνει στον Παναθηναϊκό.

Με τον Ρικ Πιτίνο πέρυσι άλλαξε πλήρως η εικόνα σου και η πορεία της καριέρας σου στον Παναθηναϊκό. Τώρα είστε ξανά μαζί…

Εγώ έκανα το παιχνίδι μου. Με τον Τσάβι προσπαθούσα να δώσω αυτό που περίμενε από μένα ο Παναθηναϊκός, αλλά ίσως προσπαθούσα πολύ. Με τον Πιτίνο είναι σα να γεννήθηκα ξανά! Στην καριέρα μου έχω συνηθίσει να είμαι σε ομάδες που σκοράρω και παίρνω νίκες, όμως μου έδωσε αυτοπεποίθηση κάθε μέρα. Αυτό που μου έδωσε είναι πως μπορώ να είμαι ο εαυτός μου.

Στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο καταφέρατε να σκοράρετε πολύ (100π.) και να δεχθείτε μόλις 68 πόντους. Τι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας;

Είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς. Μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα με αυτή την ομάδα. Αυτή τη φορά μπορούμε να πάμε στο Final Four και να πάρουμε όλα! Με την ομάδα που έχουμε πρέπει να ακούμε τον Ρικ Πιτίνο, να παίζουμε σκληρά, να παίζουμε άμυνα. Αυτό κάναμε με την Μπασκόνια, αφού είχαμε απέναντι τον τύπο με το υψηλότερο PIR (Σενγκέλια). Δε γινόταν να μην δώσουμε προσοχή στην άμυνα. Εγώ έπρεπε να δώσω λίγη παραπάνω προσοχή και να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Νομίζω τα κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει τρεις σερί νίκες. Θεωρείς ότι η ομάδα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

Ξέρω πόσο το περιμένει ο κόσμος. Θα είναι ένα σκληρό ντέρμπι. Ολοι θα βγουν να παίξουν σκληρά σε αυτό το ματς. Οι τρεις νίκες που έχουμε τώρα στη σειρά μας βοηθούν να είμαστε σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με πέρυσι, που ήταν δύσκολα. Έχουμε πάρει και εκτός έδρας νίκες και νιώθουμε καλά. Το ντέρμπι θα είναι δύσκολη μάχη, όμως ξέρω ότι ο κόσμος μας θα είναι εκεί για να μας βοηθήσει για να πάρουμε αυτή τη νίκη.

Πηγή: Eurohoops.net

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter