ΝτεΣον Τόμας: Κάναμε step up, ευκαιρία για σερί

ΝτεΣον Τόμας: Κάναμε step up, ευκαιρία για σερί

Ο ΝτεΣόν Τόμας εξήγησε τη σπουδαιότητα της νίκης επί της Εφές, μίλησε για το step up των συμπαικτών του και της ομάδας συνολικά και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που έχει η ομάδα του να χτίσει νικηφόρο σερί.

Η νίκη κόντρα στην Εφές στο ΟΑΚΑ ήταν αναγκαία για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με το 86-70 να δίνει την ανάσα που χρειάζονταν οι νταμπλούχοι, ψυχολογικά και βαθμολογικά μετά το στραπάτσο στη Μόσχα.

Ο ΝτεΣόν Τόμας μπορεί να μην ήταν ο κορυφαίος όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά ήταν όπως πάντα πολύτιμος (9π., 5ριμπ., 2κλ.) και μίλησε στο Eurohoops για τη συνταγή που οδήγησε στη νίκη…

«Τη χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη γιατί προερχόμασταν από μια άσχημα ήττα στη Μόσχα. Για να το πετύχουμε, έπρεπε πολλοί να κάνουν step up και το έκαναν. Ο Παπαγιάννης, ο Παπαπέτρου, πολλά από τα παιδιά κι έτσι φτάσαμε σε μια ομαδική νίκη που τη θέλαμε».

Όπως παραδέχθηκε «η αλήθεια είναι ότι η ψυχολογία μας ήταν πεσμένη λόγω της ήττα από τη Χίμκι, αλλά ανταπεξήλθαμε, νικήσαμε με καλή απόδοση. Τώρα αρκεί να συνεχίσουμε έτσι».

Τι άλλαξε όμως μετά το 25’ όταν η Εφές πέρασε μπροστά (51-54) κι έδειχνε απειλητική; “Η συγκέντρωση ήταν το κλειδί. Όλοι ήταν προσηλωμένοι στο σχέδιο κι αυτό ήταν κλειδί. Ήταν πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας”, αλλά όχι μόνο, αφού ένας κρίσιμος τομέας που έχει πληγώσει τον Παναθηναϊκό σε προηγούμενα παιχνίδια, αυτή τη φορά τον βοήθησε…

«Το ριμπάουντ ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτή τη φορά το ελέγξαμε κι έτσι είχαμε το πάνω χέρι».

Μετά τη νίκη επί της Εφές ακολουθούν δύο σερί παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, με Βαλένθια και Άλμπα, όπου η ευκαιρία για σερί φαίνεται στον ορίζοντα… «Θέλουμε νίκες και τις θέλουμε ακόμα περισσότερο στο ΟΑΚΑ, γιατί για να αναρριχηθείς στη βαθμολογία πρώτα πρέπει να προστατέψεις την έδρα σου. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, γιατί η Εφές είναι ισχυρή και πέρυσι έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και τώρα θέλουμε να χτίσουμε ένα νικηφόρο σερί. Πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας και στη συνέχεια να ψάξουμε τις εκτός έδρας νίκες που χρειαζόμαστε».

πηγή: Eurohoops.net

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter