Ντεσόν Τόμας: «Καυτός» και με εντυπωσιακό «διψήφιο» σερί (Video)

Ντεσόν Τόμας: «Καυτός» και με εντυπωσιακό «διψήφιο» σερί (Video)

Ο Ντεσόν Τόμας είναι “καυτός” και “τρέχει” ένα εντυπωσιακό σερί “διψήφιων” εμφανίσεων με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα.

Ο Τόμας είναι πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 20,0 πόντους μέσο όρο ως τώρα στην Ευρωλίγκα και απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (17/10, 21.30, Novasports) θα προσπαθήσει να διευρύνει ένα εξαιρετικό σερί σπουδαίων εμφανίσεων που έχει.

Πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ μετράει 15/16 παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων και 16 στα τελευταία 18 της Ευρωλίγκας!

Ξεκίνησε στο Κάουνας κατά της Ζαλγκίρις στις 18 Ιανουαρίου και φτάνει ως και τα δύο φετινά του παιχνίδια στα οποία πέτυχε 18 και 22 πόντους με Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ και Βιλερμπάν στη Λυών αντίστοιχα.

Μόνο στο παιχνίδι κατά της Ρεάλ στις 28 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστικής της κανονικής περιόδου έμεινε κάτω από τους 10 πόντους. Κι αυτό όμως οριακά (8π.). Ήταν εκείνο το ματς που τέλειωσε με το απίθανο τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ στην εκπνοή.

Η μεταμόρφωση με Πιτίνο

Δεν είναι διόλου συμπτωματικό το γεγονός ότι ουσιαστικά είδαμε τη μεταμόρφωση του Ντεσόν Τόμας μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Ρικ Πιτίνο.

Από τότε που οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν, ο Τόμας βγήκε ευνοημένος και μαζί του κι ο Παναθηναϊκός. Ο αριστερόχειρας φόργουορντ μετράει σε αυτό το διάστημα των 16 εμφανίσεων του 14,6 πόντους!

Δηλαδή πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο του πέρυσι στη σεζόν που ήταν 10,5 πόντοι, συμπεριλαμβανομένων φυσικά αυτών που τον έφτασαν ως εκεί.

Προφανώς όπως καταλαβαίνετε, είχε πολύ λιγότερους ως τότε. Για την ακρίβεια ο μέσος όρος του ήταν 7,6 πόντοι σε 17 ματς ώσπου να ξεκινήσει αυτό το γεμάτο σερί που μοιάζει πολύ πιθανό να συνεχιστεί απέναντι στην Αρμάνι, αφού ο Τόμας παίζει περίπου 31 λεπτά και παίρνει μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων του Παναθηναϊκού.

Αυτές οι εμφανίσεις του άλλωστε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ήταν που έδωσαν νέο συμβόλαιο στον Αμερικανό με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα διετούς διάρκειας. Κι ως τώρα έχει βαλθεί να αποδείξει στους “πράσινους” πως δεν είχαν άδικο που τον εμπιστεύτηκαν.

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter