Ντεσόν Τόμας στο Eurohoops: “Κι όμως, εμείς έχουμε το πλεονέκτημα!

Ντεσόν Τόμας στο Eurohoops: “Κι όμως, εμείς έχουμε το πλεονέκτημα!

Ο Ντεσόν Τόμας του Παναθηναϊκού μίλησε στο Eurohoops για τη σειρά των playoffs στην Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η δύσκολη διαδρομή μέχρι εδώ, ο Τσάβι Πασκουάλ κι ο Ρικ Πιτίνο, το match-up με την ισπανική ομάδα και το πλεονέκτημα έδρας όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος σε αυτό το επίπεδο.

Του Γιάννη Ράμμα/ irammas@eurohoops.net

Τριάντα αγωνιστικές, άλλες εύκολες, άλλες δύσκολες, άλλες πολύ δύσκολες. Έστω με ιδρώτα, η μέχρι τώρα διαδρομή άξιζε τον κόπο. Ο Παναθηναϊκός είναι στα playoffs για ένατη –αριθμός-ρεκόρ– διαδοχική χρονιά κι απάντησε στους αμφισβητίες. Και συνεχίζει.

“Κάναμε ‘κλικ’ την κατάλληλη στιγμή. Μας αμφισβήτησαν, αλλά να ‘μαστε! Ξέραμε από την αρχή της χρονιάς πού αξίζαμε να είμαστε” παραδέχθηκε στο Eurohoops ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος κατανοεί κάθε δύσκολη στιγμή σε κάθε ομάδα, όπως αυτή που βίωσε η δική του με την αλλαγή προπονητή μεταξύ άλλων.

“Στην τελική, όλα είναι μπίζνες. Ο κόουτς Πασκουάλ είναι μεγάλος προπονητής. Λατρεύει τη στατιστική ανάλυση, τα match-ups, ποιος παίκτης κάνει το ένα, ποιος κάνει το άλλο. Αλλά δεν ταιριάζουν όλοι κι όλα με όλες τις ομάδες. Ιδίως με μία ομάδα όπως είμαστε εμείς, αθλητική. Δεν του βγήκε αυτή τη φορά, όπως με τις ομάδες του στο παρελθόν”.

Βγήκε, όμως, στον Ρικ Πιτίνο κι αυτό είναι που μετράει. Και τώρα… Ρεάλ Μαδρίτης.

“Μου αρέσει αυτό το match-up. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σ.σ. θα μπορούσε να ήταν αυτή η αντίπαλός του) παίζει πολύ δυνατά στην έδρα της κι γυρνάει το διακόπτη στα playoffs. Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσαμε να την είχαμε νικήσει κι εδώ, αλλά ευστόχησαν ένα σουτ της απελπισίας. Μπορούμε να πούμε πως είχαν την τύχη με το μέρος τους. Αλλά είμαι έτοιμος για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να φτάσουμε στο Final Four”.

Σε αντίθεση με πέρυσι ή τις περισσότερες από τις προηγούμενες χρονιές, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτή τη best-of-five σειρά. Ή μήπως όχι;

“Θα έλεγα πως εμείς έχουμε το πλεονέκτημα! Όλοι λένε πως είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά χρειαζόμαστε μία νίκη εκεί, μετά θα έχουν αυτοί την πίεση και μπορούμε να τελειώσουμε εδώ την σειρά” εξήγησε ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ.

“Θα είμαστε έτοιμοι. Κι οι δύο ομάδες θα είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με την κανονική περίοδο, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Ο κόουτς Πιτίνο θα μας έχει έτοιμους”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter