Ντίνο Ράτζα: Ο αντισυμβατικός Κροάτης έκλεισε τα 53! (videos)

Ντίνο Ράτζα: Ο αντισυμβατικός Κροάτης έκλεισε τα 53! (videos)

Ο Ντίνο Ράτζα συμπλήρωσε 53 χρόνια ζωής και το Eurohoops κάνει μια μικρή αναδρομή μνημονεύοντας τον ανεπανάληπτο Κροάτη σέντερ…

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Στις 24 Απριλίου του 1967 στο Σπλιτ της Κροατίας γεννήθηκε ένας από τους κορυφαίους Κροάτες όλων των εποχών. Ο λόγος για τον Ντίνο Ράντζα, ο οποίος έκλεισε τα 53 του χρόνια.

Ο Ράτζα είναι μέλος του Hall Of Fame από το 1998 και ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους όλων των εποχών, ενώ παράλληλα αποτέλεσε έναν από τους ελάχιστους που αγαπήθηκε τόσο από Παναθηναϊκούς, όσο και από Ολυμπιακούς. Με αφορμή λοιπόν τα 53α γενέθλια του Ντίνο Ράτζα, το Eurohoops σας θυμίζει το ποιος ήταν ο μεγάλος σέντερ της δεκαετίας του 90′.

Από μικρή ηλικία έδειξε πως θα είναι κάτι το ξεχωριστό και μόλις στα 22 του αναδείχθηκε MVP στο Final Four, ενώ μαζί με τον Τόνι Κούκοτς οδήγησαν την Γιουγκοπλάστικα μέχρι την κορυφή της Ευρώπης δύο φορές (1989-90).

Πέρασε από την Ρόμα και το 1993 έκανε το μεγάλο ταξίδι, μετακομίζοντας στην Βοστώνη και τους Σέλτικς. Δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο, όμως τελείωσε την τετραετή καριέρα του στο NBA με 16,6 πόντους και 8,4 ριμπάουντ, όντας ένας από τους πλέον πετυχημένους Ευρωπαίους της εποχής.

Το 1997 επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό και μένει μέχρι το 1999, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1998, με το οποίο οι πράσινοι έσπασαν την πενταετή κυριαρχία του Ολυμπιακού, με τον ίδιο να ξεχωρίζει. Επιστρέφει για ένα χρόνο στην Κροατία και την Ζαντάρ, ενώ το 2000 μετακομίζει στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Στο μεγάλο Λιμάνι, όπως και στους πράσινους, ο Ράτζα αγαπήθηκε και αποθεώθηκε από τον κόσμο, όμως δεν μπόρεσε να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στους τίτλους. Τη σεζόν 2001-02 αγωνίστηκε στην Τσιμπόνα, ενώ τον επίλογο της καριέρας του τον έγραψε το 2002-03 με την ΚΚ Σπλιτ. Μάλιστα πλέον αποτελεί και πρόεδρο της ομάδας, η οποία είναι η μετεξέλιξη της Γιουγκοπλάστικα.

Απολαύστε μερικές στιγμές μαγείας από τον μεγάλο Ντίνο Ράτζα:

https://www.youtube.com/watch?v=8IRF2kV9fhc

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter