Ντοκουμέντα: Ο Λοβέρδος «αγκαλιά» με τον καταδικασθέντα για τη ΜΚΟ με τις Αποναρκοθετήσεις

Ντοκουμέντα: Ο Λοβέρδος «αγκαλιά» με τον καταδικασθέντα για τη ΜΚΟ με τις Αποναρκοθετήσεις

Μία σειρά από φωτογραφικά ντοκουμέντα από την επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου το 2002 στο Λίβανο στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ, Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης είχε δημοσιεύσει το 2014 το περιοδικό Hot Doc. Ο Λοβέρδος απεικονίζεται περιχαρής με τον καταδικασθέντα σήμερα στο Εφετείο πρόεδρο της ΜΚΟ, Κωνσταντίνο Τζεβελέκο.

Διαβάστε επίσης: Καταδίκη και στο Εφετείο για τη ΜΚΟ με τις αποναρκοθετήσεις που «αγαπούσε» ο Λοβέρδος

Ήταν τέλη του 2002 όταν ο κ. Λοβέρδος μετέβη στον Λίβανο. Εκεί, εν μέσω επικοινωνιακού σόου το οποίο καλύφθηκε από τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, περιηγείται στο Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης και ενεργοποιεί τον μηχανισμό εξουδετέρωσης ναρκών.

Φωτογραφίες της εποχής απεικονίζουν τον τότε υπουργό να ξεναγείται από τον κ. Τζεβελέκο στους χώρους όπου γινόταν η αποναρκοθέτηση, όπως επίσης και να συγχαίρει προσωπικά έναν-έναν τους άντρες του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης (IMI), οι οποίοι φορούν και τα ανάλογα διακριτικά.

Η συμπάθεια του κ. Λοβέρδου προς τη συγκεκριμένη ΜΚΟ φάνηκε και από επίσημες δηλώσεις που είχε κάνει το φθινόπωρο του 2003.

«Είχαμε πει και στο παρελθόν ότι μια από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές δράσεις που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εξωτερικών είναι το έργο αποναρκοθέτησης στην περιοχή Ναμπατίγιε του νότιου Λιβάνου. Υπεύθυνη για την πορεία και την πρόοδο του έργου αυτού είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Είχαμε πρόσφατα την εξαιρετική τιμή η δράση αυτή να τύχει αναφοράς στην Έκθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Προσωρινή Δύναμη στον Λίβανο (UNIFIL), όπως κατατέθηκε και εξετάζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ειδικότερα, στην παραπάνω έκθεση για την περίοδο από 15 Ιανουαρίου 2003 έως 23 Ιουλίου 2003, και στο τμήμα που αναφέρεται στην κατάσταση στην περιοχή επιχειρήσεων της UNIFIL, γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα αποναρκοθέτησης που χρηματοδοτείται από την Ελλάδα, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, συνέβαλε στην εντυπωσιακή πρόοδο που υπήρξε στις προσπάθειες αποναρκοθέτησης με τη συνεργασία των Ηνωμένων Εθνών, της κυβέρνησης του Λιβάνου και διαφόρων δωρητών.

Η αναφορά αυτή αποτελεί απόδειξη της σημασίας που δίνεται από τη διεθνή κοινότητα στις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και της εύστοχης επιλογής και διαχείρισης των κονδυλίων που διατίθενται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Η περιβόητη έκθεση του ΟΗΕ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή αναφορά στο πρόγραμμα αποναρκοθέτησης που χρηματοδοτούταν από τη χώρα μας. Ο κ. Λοβέρδος είχε φροντίσει και πάλι να εκθειάσει την αγαπημένη του ΜΚΟ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter