Ντόμινο επιστροφών - Cretalive: Μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος η λίστα Πέτσα

Ντόμινο αρχίζουν να γίνονται οι επιστροφές των χρημάτων που πήραν ΜΜΕ από την καμπάνια ττου «Μένουμε σπίτι». Μετά την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη που... ακολουθώντας τη γραμμή του Documento αμφισβήτησε τον τρόπο επιλογής των ΜΜΕ και τη διανομή των κονδυλίων της κρατικής διαφημιστικής καμπάνιας και επέστρεψε τα χρήματα που πήρε, αργά το απόγευμα της Τετάρτης και το cretalive με το ίδιο σκεπτικό ανακοίνωσε την επιστροφή των χρημάτων.

Με μια σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ως λίστα ντροπής τον κατάλογο Πέτσα αναφέροντας ότι «αποτελεί μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος».

Συγκεκριμένα αναφέρει 

«Για μήνες ολόκληρους η πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και η επιχειρηματική οικογένεια των media είχε «δηλητηριαστεί» από τη συζήτηση, τη φημολογία αλλά και το πολιτικό κουτσομπολιό, για το πόσοι, ποιοι και με ποια κριτήρια, πήραν χρήματα για την διαβόητη πια καμπάνια Μένουμε Σπίτι.

Το cretalive εκτιμούσε πως στα πλαίσια της μεγάλης οικονομικής απώλειας που είχαν τα Μέσα Ενημέρωσης στην περίοδο του lockdown, η κυβέρνηση ερχόταν να καλύψει τη μη διαχειρίσιμη εν πολλοίς ζημιά που υπέστησαν τα MEDIA, δίνοντας χρήματα του ελληνικού λαού, με όρους απόλυτης διαφάνειας, δυναμικής των μέσων αλλά και εργατικού προσωπικού που απασχολούν, προσδίδοντας ένα χαρακτήρα αξιοσύνης στη διανομή των χρημάτων.

Αντ’ αυτού, είδαμε να μοιράζεται το χρήμα με όρους που παραπέμπουν στο πιο παλαιοκομματικό και αποκρουστικό παρελθόν της χώρας, με διχαστικές λογικές « οι δικοί μας και οι άλλοι» και χωρίς καμία λογική που να ορίζεται από τη δυναμική των μέσων, την επιρροή τους στην κοινωνία, αλλά μόνο για εκείνους που κατόρθωσαν εν τέλει να έχουν Μπάρμπα στην... Κορώνη!

Μπροστά σε αυτήν τη λίστα της ντροπής που έχει την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και που αποτελεί μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος η ιδιοκτησία του cretalive αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε, μη θέλοντας να συμμετάσχει σε αυτό το πάρτι , που όχι μόνο δεν βοηθά τα μέσα αλλά κυρίως τα εκθέτει και που γίνεται την ώρα που πολλοί συμπολίτες αδυνατούν να ζήσουν έστω και με τα στοιχειώδη!»

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τη λίστα Πέτσα – Επιστρέφει τα χρήματα ο Μαρινάκης

Λίστα Πέτσα: Τα ΜΜΕ που έλαβαν τα περισσότερα χρήματα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.