Ντόναλντ Τουσκ: Η ΕΕ «δεν θα αφεθεί να εκφοβισθεί από απειλές»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν θα αφεθεί να εκφοβισθεί από απειλές» κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, προειδοποίησε σήμερα από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Θέλω να είμαι σαφής για το γεγονός ότι ένα σενάριο «χωρίς συμφωνία» θα ήταν κακό για όλους και ιδιαίτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε. «Δεν θα αφεθούμε να εκφοβισθούμε από απειλές», προειδοποίησε ο Τουσκ εξηγώντας ότι η ιδέα πως η 'απουσία συμφωνίας' (εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ) θα είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο και κακό για την ΕΕ αρχίζει να λαμβάνει όλο και περισσότερο τη μορφή απειλών».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφερόταν στην ομιλία της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι τον Ιανουάριο, η οποία είχε προειδοποιήσει για τυχόν πρόθεση των Βρυξελλών να επιβάλουν μία «τιμωρητική» συμφωνία εξόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι αυτό «θα είναι μία καταστροφική ενέργεια» εκ μέρους της ΕΕ. «Καλύτερα καθόλου συμφωνία, παρά μία κακή συμφωνία», είχε πει η Μέι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.