Ντόναλντ Τραμπ: «10 λεπτά πριν από το στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν το σταμάτησα – Μου είπαν ότι θα σκοτωθούν 150 άνθρωποι»

Ντόναλντ Τραμπ: «10 λεπτά πριν από το στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν το σταμάτησα – Μου είπαν ότι θα σκοτωθούν 150 άνθρωποι»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως σταμάτησε ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον του Ιράν επειδή θα αποτελούσε δυσανάλογη απάντηση στην κατάρριψη από την Τεχεράνη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου στρατιωτικού αεροσκάφους επιτήρησης, προσθέτοντας πως επέβαλε επιπλέον κυρώσεις.

«Είχαμε οπλίσει και ήμασταν έτοιμοι να ανταποδώσουμε την περασμένη νύκτα σε 3 διαφορετικούς στόχους, όταν ρώτησα, πόσοι θα πεθάνουν», έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά πρωινών μηνυμάτων του στο Twitter. «150 άνθρωποι, σερ, ήταν η απάντηση από έναν Στρατηγό.

«10 λεπτά πριν από το πλήγμα το σταμάτησα, δεν ήταν αναλογική απάντηση στην κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου drone. Δεν βιάζομαι, ο Στρατός μας έχει αναδιαταχθεί και είναι έτοιμος να αναλάβει δράση, μακράν ο καλύτερος στον κόσμο».

Ο Τραμπ έγραψε ακόμη πως οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβάλλονται στο Ιράν έχουν αποτέλεσμα και, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, δήλωσε πως περαιτέρω κυρώσεις προστέθηκαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter