Ντόναλντ Τραμπ: Παραιτήθηκαν δύο δικηγόροι του μια μέρα μετά την παραπομπή του για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων

Ντόναλντ Τραμπ: Παραιτήθηκαν δύο δικηγόροι του μια μέρα μετά την παραπομπή του για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων

Δύο δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία πήρε μαζί του στην κατοικία του στο Μαρ-αλ-Λάγκο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, παραιτήθηκαν, μία μόλις μέρα μετά την παραπομπή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για διακράτηση απόρρητων εγγράφων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Wall Street Journal γράφει ότι ένας πρώην συνεργάτης του Τραμπ, ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθός του, Γουόλ Νόουτα, παραπέμφθηκε επίσης. Ο Νόουτα εργαζόταν στον Λευκό Οίκο και ακολούθησε τον Τραμπ στο Μαρ-αλ-Λάγκο. Φέρεται ότι βοήθησε στη μεταφορά των χαρτοκιβωτίων που περιείχαν έγγραφα και άλλα αναμνηστικά από την περίοδο που ο Τραμπ ήταν πρόεδρος. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, είχε δηλώσει στις αρχές ότι δεν γνώριζε αν ο Τραμπ είχε κρατήσει απόρρητα έγγραφα αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι μετέφερε ορισμένα κιβώτια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήτευσε τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία έδειξαν ότι τα κιβώτια είχαν μετακινηθεί, εγείροντας υποψίες περί πιθανής παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πράκτορες του FBI κατέσχεσαν 13.000 έγγραφα από το Μαρ-α-Λάγκο, στην έρευνα που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι. Περίπου 100 από αυτά έφεραν την ένδειξη «απόρρητο», αν και ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ είχε διαβεβαιώσει ότι τα διαβαθμισμένα έγγραφα είχαν επιστραφεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι κράτησε τα έγγραφα γιατί τα αποχαρακτήρισε ο ίδιος, με την ιδιότητά του ως προέδρου των ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Εισαγγελική έρευνα κατά του Τραμπ για την υπόθεση απορρήτων εγγράφων του Λευκού Οίκου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter