Ντόντσιτς: «Σκληρή η φετινή Ευρωλίγκα, έμαθα πολλά εκεί»

Ντόντσιτς: «Σκληρή η φετινή Ευρωλίγκα, έμαθα πολλά εκεί»

Ο Λούκα Ντόντσιτς απάντησε σε ερωτήσεις του Eurohoops για τη φετινή Ευρωλίγκα, με τον Σλοβένο αστέρα να αναφέρεται και στους ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντιρκ Νοβίτσκι!

Ο Λούκα Ντόντσιτς ”λάμπει” στο NBA και μετά από μία τρομακτική χρονιά μέχρι στιγμής, ήρθε να προσθέσει ακόμα μία ”’παράσταση” στο ενεργητικό του. Οι Μάβερικς ήταν η ομάδα που έδωσε τέλος στο σερί των Λέικερς, με τον Σλοβένο να φτάνει ένα ριμπάουντ μακριά από το triple-double (27 πόντοι, 10 ασίστ).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο αστέρας του Ντάλας και όλου του ΝΒΑ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ αυτών και του δικού μας, Γιώργου Ευκαρπίδη, ενώ δεν έλειψαν και οι τοποθετήσεις σε σλοβενικά και ισπανικά!

Αρχικά, ο Ντόντσιτς σχολίασε τον αγώνα και το ”κλειδί” για τη νίκη, που δεν ήταν άλλο από την άμυνα στη τρίτη περίοδο. Όσο για τον ίδιο, βγήκε άλλος άνθρωπος στο δεύτερο μέρος, τονίζοντας πως το πρώτο για εκείνον ήταν… χάλια!

”Το κλειδί ήταν η διαφορά στη τρίτη περίοδο, η άμυνά μας με ζώνη. Ήταν πολύ καλή η άμυνά μας. Συνεχίσαμε. Το πρώτο μου ημίχρονο ήταν χάλια, αλλά στο δεύτερο ήμουν καλύτερος, ένιωθα καλά. Επιτεθήκαμε, εμπιστεύτηκα τα σουτ μου και είμαι χαρούμενος που πήραμε αυτή τη νίκη. Ήταν μεγάλη νίκη, σημαίνει πολλά για εμάς. Δείχνει ότι μπορούμε να παίξουμε επίσης κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι”.

Το Eurohoops ήταν εκεί και δεν θα μπορούσε να μη ρωτήσει τον 21χρονο για την Ευρωλίγκα, παρόλο που πλέον είναι πιο ”φτωχή” χωρίς εκείνον. Τι είπε όμως ο ίδιος για τη φετινή χρονιά και ποια ομάδα ξεχωρίζει;

”Παρακολουθώ τι γίνεται, είναι σκληρή η Ευρωλίγκα. Όλοι μπορούν να σε κερδίσουν, έχει ενδιαφέρον. Για μένα το φαβορί είναι η Ρεάλ, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι στο Final Four. Έμαθα πολλά στην Ευρωλίγκα, έπαιξα με τρομερούς παίκτες. Όσα έμαθαν με βοήθησαν να προετοιμαστώ για το ΝΒΑ”.

Αναπόφευκτα, η συζήτηση πήγε στον ΛεΜπρον Τζέιμς, με τον Ντόντσιτς να θυμάται πόσο νευρικός ήταν τη πρώτη φορά που τον αντιμετώπισε, ενώ μετά το τέλος του ματς πέρυσι, είχαν ανταλλάξει και φανέλες!

”Θυμάμαι όταν αντιμετώπισα πρώτη φορά τον ΛεΜπρον. Ήμουν νευρικός πριν το ματς, παρόλο που δεν είμαι γενικά. Ήταν ιδιαίτερο για μένα, γιατί μεγάλωσα βλέποντάς τον. Τον θαυμάζω, πάντα το έκανα. Δεν είναι διαφορετικό για μένα το ματς απόψε”.

Η παρουσία του Ντιρκ Νοβίτσκι μπορεί να μην έδωσε το έξτρα κίνητρο στους Μάβερικς, καθώς πάντα υπάρχει αυτό, όπως αποκάλυψε ο παίκτης, όμως η κίνηση των Λέικερς με το βίντεο-αφιέρωμα και η απόλυτη αποθέωση από το κοινό του Λος Άντζελες, σχολιάστηκαν από τον ίδιο.

”Είναι πάντα ωραίο να το βλέπεις να μας στηρίζει. Είναι φυσιολογικό να αποθεώνεται, είναι ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος, το αξίζει. Ήταν πολύ ωραία κίνηση”.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter