Ντόρα: Δεν θα ξαναβάλουμε πλάτη για μη βγει η χώρα από το ευρώ

Ντόρα: Δεν θα ξαναβάλουμε πλάτη για μη βγει η χώρα από το ευρώ

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης θα είναι να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015, δεν το αντέχει η χώρα πλέον, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», η κυρία Μπακογιάννη είπε: 

«Εάν αντέξαμε το 2015 και τότε έβαλε η ΝΔ πλάτη και ψηφίσαμε για να μη βγούμε από το ευρώ, σήμερα αυτό δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο. Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει πάρα πολύ εις βάρος μας. Όταν αποτυγχάνει κατά τέτοιον παταγώδη τρόπο η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, που έπρεπε να την έχει ολοκληρώσει πέρυσι τον Φεβρουάριο, να βάλει μπροστά τα μεγάλα έργα που έπρεπε να τα έχει κάνει πέρυσι, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να αυξηθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας που έπρεπε να το έχει κάνει πέρυσι» επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, διερωτώμενη ποιος -ο κ.Τσίπρας ή ο κ.Τσακαλώτος- λέει την αλήθεια, για την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές η κ. Μπακογιάννη επισήμανε: «Με το να κάνουμε εκλογές, το μόνο πράγμα που θα κερδίσουμε είναι χρόνος, γιατί σε τελική ανάλυση ο χρόνος που έχει χαθεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, δυστυχώς, δε μπορεί να γυρίσει, αλλά τουλάχιστον να μη χαθεί κι άλλος. Να υπάρξει μία σαφής πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, με μία κυβέρνηση που ξέρει τι θέλει, που έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που δεν του έχει πει ότι θα χορεύουν οι αγορές με τα νταούλια μας, που δεν του έχει πει ότι θα σκίσει το μνημόνιο, που του ‘χει πει σοβαρά πράγματα, και πάνω σε αυτά μπορεί να χτίσει την αξιοπιστία της στη διαπραγμάτευση αύριο».

Η πρώην υπουργός δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχη για την κλιμάκωση της έντασης στο Αγαίο. «Έχουμε να κάνουμε με μία Τουρκία, η οποία έχει ξεφύγει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, γι αυτό και οι αντιδράσεις οι δικές μας πρέπει να είναι ψύχραιμες, αποφασιστικές και ταυτόχρονα να έχουν έναν στόχο, την ευρύτερη δυνατή στήριξη σε επίπεδο ανάδειξης σε επίπεδο ΕΕ των ελληνικών θέσεων» είπε και πρόσθεσε: «Γίνεται η μεγαλύτερη πρόκληση, η οποία έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα -χθες είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα- και το ΚΥΣΕΑ και τα συλλογικά όργανα, τα οποία θα πρέπει συντονισμένα να αποδείξουν ότι αυτή η χώρα κυβερνάται σωστά και έχουμε τη δυνατότητα μία πλήρους και συντονισμένης αντίδρασης, δεν έχουν καν συνέλθει» επισήμανε.

Αναφερόμενη στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή η κ. Μπακογιάννη είπε: «Ο κ. Τσίπρας είναι σε φοβερή αδυναμία, είχε πει ότι θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο για τη διαπλοκή και αντί να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να δημιουργήσει μία νέα διαπλοκή με τον κ. Καλογρίτσα, τα βοσκοτόπια, με το να του δώσει άδεια, με την Τράπεζα Αττικής». «Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα, αλλά ας συμφωνήσουμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε. […] Μακάρι να έφερνε έναν τρόπο ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, ο οποίος πραγματικά να χτύπαγε τη διαπλοκή […] Εμείς είχαμε κάνει μία προσπάθεια με τον βασικό μέτοχο -δε μπόρεσε να περάσει από την Ευρώπη αυτή η προσπάθεια- εμείς διαχρονικά είμαστε κατά της διαπλοκής και την έχουμε πληρώσει ακριβά» επισήμανε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter