Ντόρα με ΣΥΡΙΖΑ vs Ντόρα με ΝΔ (Video)

Ντόρα με ΣΥΡΙΖΑ vs Ντόρα με ΝΔ (Video)

Viral βίντεο με την πρώην υπουργό Εξωτερικών μία να υπεραμύνεται και μία να καταδικάζει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια. 

Εντάξει να τα λένε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα-ακόμα. Διατελέσαντες όμως υπουργοί Εξωτερικών θα περίμενε κανείς να μην επιδεικνύουν διγλωσσία πάνω σε σοβαρά ζητήματα διεθνών σχέσεων της χώρας, όπως είναι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.

Κι όμως, ούτε η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη ξέφυγε από τον κομματικό κανόνα. Το βίντεο με τις αντικρουόμενες δηλώσεις της, που ανάρτησε στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλάει από μόνο του:

«Το να έκανε επέκταση τότε των 12 μιλίων θα δημιουργούσε αντίδραση από την Ιταλία. Θα προσέθετε την Ιταλία στους αντιδρώντες στην Ελλάδα, το οποίο θα ήταν μείζον πολιτικό λάθος, πώς να το κάνουμε τώρα;» λέει σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ίδια βέβαια επί ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσε: «Εμείς όλοι που περάσαμε από το υπουργείο Εξωτερικών (σ.σ.: δεν είμαστε) λιγότερο ευαίσθητοι από τον κ. Κοτζιά, ο λόγος απλώς για τον οποίο δεν γινόταν αυτό ήταν ακριβώς επειδή δε θέλαμε ποτέ να δώσουμε στην Τουρκία το επιχείρημα του ιδιαίτερου καθεστώτος του Αιγαίου».

Αλλά… «Ε, όχι να μας πείτε ότι είπαμε και ξείπαμε. Δεν είπαμε και ξείπαμε!» διαμαρτύρεται σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Επί ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο προειδοποιούσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών: «Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη και του έκανε διάβημα για το θέμα των 12 μιλίων. Η επιπολαιότητα με την οποία χειρίζονται θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι άκρως ανησυχητική».

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter