Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ντόρα Μπακογιάννη: Καταγγέλλει την κυβέρνηση για διατήρηση νόμου του …1922 περί παρασκευής μπύρας

Την κατάργηση ενός νόμου του … 1922 σχετικά την παραγωγή της μπύρας ζητά με ερώτησή της στην Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη. Αφορά στην υποχρεωτική χρήση εισαγόμενων φρούτων στην κατασκευή της μπύρας!

Εντυπωσιάζει μάλιστα το ότι στο κείμενο εγκαλεί για «απραξία» τον νέο υπουργό Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου, παρά το γεγονός ότι από το 1922 έως σήμερα έχουν –ως γνωστόν- υπάρξει αρκετές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας που θα μπορούσαν να έχουν υλοποίησει το σχετικό αίτημα

Η Ντ.Μπακογιάννη ρωτά αν «υπάρχει σχεδιασμός για την κατάργηση του Ν. 2963/1922 που απαγορεύει στην ελληνική ζυθοποιία τη χρήση ελληνικών φρούτων στην παραγωγή μπίρας και την παραγωγή ποτών από ζύμωση». 

Επίσης σημειώνει πως «οι Έλληνες ζυθοποιοί συνεχίζουν να επιχειρούν και να δημιουργούν ποιοτικά προϊόντα, με υψηλό εξαγωγικό δείκτη. 

Όμως το Υπουργείο απαγορεύει στη ζυθοποιία να κάνει χρήση ελληνικών φρούτων στην παραγωγή μπίρας, καθώς και να παράγει και να εμφιαλώνει ποτά από ζύμωση, όπως ο μηλίτης. Αυτή η αναχρονιστική και παράλογη διάταξη ισχύει από το 1922 και ουσιαστικά επιβάλλει τη χρήση αποκλειστικά εισαγόμενων φρούτων, καθώς και την εισαγωγή ποτών ζύμωσης. Στην ουσία, η απραξία του Υπουργείου και η αδιαφορία του να αλλάξει αυτή την παρωχημένη πολιτική, εμποδίζει την ανάπτυξη της ελληνικής ζυθοποιίας».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.