Ντόρτμουντ: Ενας Ιρακινός συνελήφθη κι ένας Γερμανός αναζητείται για την έκρηξη – Τι λέει η επιστολή των βομβιστών

Ντόρτμουντ: Ενας Ιρακινός συνελήφθη κι ένας  Γερμανός αναζητείται για την έκρηξη – Τι λέει η επιστολή των βομβιστών

Ένας άνδρας με ισλαμιστικό υπόβαθρο έχει τεθεί υπό κράτηση από τους γερμανούς αστυνομικούς που ερευνούν τις εκρήξεις εναντίον του πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, ανακοινώθηκε σήμερα από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία θεωρεί πως έχει να κάνει με μια «τρομοκρατική» ενέργεια.

Λεπτομέρειες για τους δύο (μέχρι στιγμής) ύποπτους έδωσε με ανακοίνωση της η Γενική Εισαγγελία στην Γερμανία. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ως ύποπτος για την τριπλή βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, ένας 25χρονος Ιρακινός ισλαμιστής. Η σύλληψη του έγινε μετά από έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα στο Βούπερταλ.

Ο έτερος ύποπτος που καταζητείται από τις Αρχές, φέρεται να συνδέεται με τον ISIS. Πρόκειται για 28χρονο Γερμανό που μένει στην πόλη Φρέντενμπεργκ.

Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα από τα μέλη της οργάνωσης που ενέχονται στην επίθεση στο Ντόρτμουντ είχε παραμείνει ως θεατής τη στιγμή της επίθεσης για να ι τι θα συμβεί.

Να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, Φράουκε Κέλερ, μίλησε για πρώτη φορά για «τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικές αναφορές, η οποία θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη καταστροφή».

“Δύο ύποπτοι από το Ισλαμικό φάσμα έχουν γίνει το επίκεντρο των ερευνών μας. Τα διαμερίσματα και των δύο ερευνήθηκαν και ο ένας από τους δύο συνελήφθη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους και επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν τρεις επιστολές κοντά στον τόπο της έκρηξης»

Στο μεταξύ, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής με την οποία φέρεται να αναλαμβάνουν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης ακραίες ισλαμικές οργανώσεις. Το περιεχόμενο της επιστολής αναφέρει:

“Στ’ όνομα του φιλεύσπλαχνου και πανάγαθου Αλλάχ, δώδεκα άπιστοι δολοφονήθηκαν στη Γερμανία από ευλογημένους αδερφούς μας. Τα αεροσκάφη σου συνεχίζουν να πετούν στον ουρανό του χαλιφάτου για να σκοτώσουν μουσουλμάνους. Χάρη στον Αλλάχ, όμως, είμαστε δυνατοί.

Από εδώ και στο εξής όλοι οι άπιστοι διάσημοι της Γερμανίας και των άλλων σταυροφόρων είναι στη λίστα θανάτου του Ισλαμικού Κράτους. Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν αν δεν εκπληρωθούν τα κάτωθι αιτήματα:

Να αποχωρήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη από τη Συρία.

Να κλείσει η αεροπορική βάση του Ράμσταϊν”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter