Ντόρτμουντ: Σοκ προκαλεί νέα υπόθεση αστυνομικής βίας

Ντόρτμουντ: Σοκ προκαλεί νέα υπόθεση αστυνομικής βίας
F

Ενας νεαρός μετανάστης έχασε την Τρίτη βράδυ τη  ζωή του από το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)  ενός αστυνομικού στο πλαίσιο καταδίωξης στην πόλη Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

Το θύμα φέρεται πως αρχικά κάλεσε την αστυνομία σε βοήθεια και μετά άρχισε να ξεσπά με οργή πάνω σε παρακείμενα αυτοκίνητα και διερχόμενους διαβάτες. Οι αστυνομικοί τον έπιασαν χρησιμοποιώντας πάνω του όπλο τύπου τέιζερ. Ο νεαρός κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με την αστυνομία ειδικευμένοι διασώστες ξεκίνησαν τη διαδικασία τεχνητής αναπνοής δίχως αποτέλεσμα. Ο νεαρός πέθανε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό φονικής αστυνομικής βίας στην ίδια πόλη από τον περασμένο Αύγουστο με παρόμοιο τρόπο.

 

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο μετανάστη μετά από εκείνον ενός 16χρονου Αφρικανού στις 8 Αυγούστου στην ίδια πόλη και πάλι μετά από χρήση όπλου τέιζερ.

Ο νεαρός είχε κατηγορηθεί πως ήταν οπλισμένος με μαχαίρι αλλά δεν έγινε ποτέ ξεκάθαρο εάν με αυτό απείλησε τους αστυνομικούς ή το χρησιμοποίησε ποτέ σε βάρος τους.

Πηγή: DPA, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter