«Ντου» εξαγριωμένων διαδηλωτών σε δημαρχείο του Λονδίνου – «Θέλουμε δικαιοσύνη» (Photos/Videos)

«Ντου» εξαγριωμένων διαδηλωτών σε δημαρχείο του Λονδίνου – «Θέλουμε δικαιοσύνη» (Photos/Videos)

Ζητώντας δικαιοσύνη για τους δεκάδες νεκρούς του πύργου Γκρένφελ, εκατοντάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο τοπικού δημαρχείου του Λονδίνου

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του δημαρχείου της περιφέρειας Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν σε επάνω ορόφους του κτιρίου, δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να τους εμποδίσουν και ξέσπασαν συμπλοκές.

Πλήθος κόσμου παρέμεινε απέξω από το κτίριο, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές αποχώρησαν από το εσωτερικό του.

Οι διαδηλωτές απαιτούν να μάθουν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο στον φλεγόμενο πύργο. το τοπικό συμβούλιο και την αστυνομία αρνήθηκαν να δώσουν ακριβή στοιχεία, πυροδοτώντας υποψίες ότι επιχειρείται να αποκρυφθούν στοιχεία για την τραγωδία.

Ζητούν ακόμα γραπτή δέσμευση από το τοπικό συμβούλιο ότι όσοι έμειναν άστεγοι και έχασαν τις περιουσίες τους από την πυρκαγιά θα αποζημιωθούν και ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για επανεγκατάστασή τους στην ίδια περιοχή όπου ζούσαν.

Δύο μέρες μετά την απίστευτη τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που εστιάζουν στις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν σε μια καταστροφή που, όπως όλα δείχνουν, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter