Ντουμπάι: Η τολμηρή πριγκίπισσα εκπέμπει SOS

Ντουμπάι:  Η τολμηρή πριγκίπισσα εκπέμπει SOS

Πρόκειται_x000D_
για μια από αυτές τις περιπτώσεις που η πραγματική ζωή είναι πολύ πιο μπροστά_x000D_
από το πιο συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ. 

Η πριγκίπισσα του Ντουμπάι, η 32άχρονη Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μακτούμ, θέλησε να δραπετεύσει από τον βάναυσο, κατά τους ισχυρισμούς της, εμίρη πατέρα της Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ και επί επτά ολόκληρα χρόνια σχεδίαζε την απόδρασή της. Εθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της τον περασμένο Απρίλιο αλλά εντοπίστηκε σε μια πολυτελή θαλαμηγό 30 ναυτικά μίλια προτού φτάσει στην Ινδία. Αγνωστοι κομάντο, που πιθανολογείται ότι βρίσκονταν στην υπηρεσία του εμίρη –ο οποίος είναι και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ)– την απήγαγαν και πολλοί εκτιμούν ότι τη μετέφεραν δέσμια πίσω στο Ντουμπάι.

Ενα ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα μεταδόθηκε πριν από μερικές ημέρες από το BBC με τίτλο «Απόδραση από το Ντουμπάι» και βασίζεται κυρίως σε μαρτυρίες Φιλιππινέζων, μελών του πληρώματος του σκάφους. Καπετάνιος και ιδιοκτήτης είναι ένας Γάλλος επιχειρηματίας και πρώην αξιωματικός του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, ο Ερβέ Ζομπέρ. Πρόσωπο-κλειδί είναι η Φινλανδή δασκάλα καποέιρα Τίνα Γιαουχίανεν. Η καποέιρα είναι βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη με χορευτικές φιγούρες και η Γιαουχίανεν πήγε να τη διδάξει στα μέλη της οικογένειας του εμίρη το 2014. Αυτή βοήθησε τη Λατίφα στην εφαρμογή του σχεδίου της, ενώ ο Ζομπέρ προσελήφθη με λεφτά από τις οικονομίες της πριγκίπισσας –περίπου 400.000 ευρώ– και οργάνωσε την απόδρασή της με το αζημίωτο.

Η Λατίφα είναι η δεύτερη από τις κόρες του σεΐχη. Η μεγαλύτερη αδελφή της, Σαμσά, είχε προσπαθήσει και αυτή να διαφύγει, το 2000, από ένα κτήμα όπου διέμενε υπό ασφυκτική επίβλεψη στο Κέιμπριτζ, στην Αγγλία. Εξαφανίστηκε έπειτα από μια ενέργεια που επίσης χαρακτηρίστηκε απαγωγή αλλά δεν διερευνήθηκε ποτέ από τη βρετανική αστυνομία.

Το ερέθισμα για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ από το BBC ήταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube στο οποίο εμφανίζεται η ίδια η Λατίφα να περιγράφει τα σχέδια για την απόδρασή της: είχε ξαναπροσπαθήσει να εγκαταλείψει το Ντουμπάι όταν ήταν 16 ετών, αλλά συνελήφθη στα σύνορα, φυλακίστηκε για τρία χρόνια, ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε.

Ανάλογη φαίνεται ότι ήταν και η τύχη της αδελφής της. Στο βίντεο η Λατίφα λέει ότι η αδελφή της έζησε σε «ένα είδος ιατρικής φυλακής», παρακολουθούμενη από νοσηλευτές και με αναγκαστική χορήγηση φαρμάκων.

« Ή με σκότωσαν ή έχω πρόβλημα»

Το ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο YouTube είχε φτιάξει η ίδια η αγνοούμενη και το είχε δώσει σε έμπιστό της πρόσωπο με μία σαφή εντολή: να δοθεί στη δημοσιότητα αν η προσπάθειά της αποτύχει. «Εσείς που βλέπετε τώρα αυτό το βίντεο θα πρέπει να ξέρετε ότι είτε είμαι νεκρή είτε βρίσκομαι σε πολύ πολύ πολύ κακή κατάσταση» λέει η πριγκίπισσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter