Ντούσαν Ίβκοβιτς: Το μπάσκετ θρηνεί για τον «Ντούντα»

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Το μπάσκετ θρηνεί για τον «Ντούντα»

Το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα, θρηνούν για τον θάνατο του μεγάλου Ντούσαν Ιβκοβιτς. Αθλητές, πρώην συνεργάτες, ομάδες, παράγοντες αποχαιρέτησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τον «σοφό» Σέρβο προπονητή. Αντίο στον Ντούντα είπαν ακόμη και ομάδες της Ευρωλίγκας όπως η Αρμάνι, ο Ερυθρός Αστέρας, η Ζαλγκίρις και η Μπάγερν, αποκαλώντας τον θρύλο και έναν εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του μπάσκετ.

Ενδεικτικά:

ΕΟΚ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ πέθανε σήμερα σε ηλικία 78 ετών. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας Σέρβος με μεγάλη παρουσία στην Ελλάδα που ένιωθε δεύτερη πατρίδα του. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος εκφράζουν τη θλίψη τους για την σημαντική αυτή απώλεια. Ο εκλιπών υπήρξε ένας άνθρωπος με ουσιαστική προσφορά στην πρόοδο του αθλήματος παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, αφού συνδύασε την προπονητική του παρουσία με σημαντικές επιτυχίες ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις».

ΕΣΑΚΕ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς σε ηλικία 78 ετών. Ο εκλιπών άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο μπάσκετ έχοντας πολλές επιτυχίες και μία μυθική καριέρα. Θα θυμόμαστε τον δάσκαλο του μπάσκετ για τη συνέπεια, το ήθος και την αγάπη του για την Ελλάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «”Έφυγε” ο μεγαλύτερος όλων. Η “ερυθρόλευκη” οικογένεια είναι συντετριμμένη. Ο μεγαλύτερος προπονητής του Ολυμπιακού και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, ο τεράστιος Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είναι πια κοντά μας. Ο Ντούντα του Θρύλου έκανε το μεγάλο ταξίδι και άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό. Τέτοιες ώρες τα λόγια είναι φτωχά… Η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του. Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Θα σε θυμόμαστε για πάντα. Καλό ταξίδι Θρυλικέ Ντούντα…»

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., αποχαιρετά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς με θλίψη και σεβασμό, όπως ακριβώς του αρμόζει. Οι εικόνες στη Ρώμη και στην Πόλη, πάντα θα μας συντροφεύουν όταν θα σε μνημονεύουμε μεγάλε «Ντούντα». Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός εκ των κορυφαίων “δασκάλων” του αθλήματος»

Β. Σπανούλης: ««Α ρε Ντούντα ΔΑΣΚΑΛΕ, ΗΓΕΤΗ, ΑΡΧΟΝΤΑ!!! Οι λέξεις είναι μικρές, λίγες, μπροστά στο μεγαλείο σου… Σε ευχαριστώ για όσα μου δίδαξες… Σε ευχαριστώ που υπήρξες μέντοράς μου και ήσουν πάντα δίπλα μου! Ήσουν το ίδιο το μπάσκετ! Είμαι συντετριμμένος».

Παν. Γιαννάκης: «Ο θάνατος του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι μια πολύ δυσάρεστη είδηση για το παγκόσμιο μπάσκετ. Είναι μια μεγάλη, μια τεράστια απώλεια. Συμμετείχε πάρα πολύ στην πρόοδο του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του και τους αγαπημένους φίλους του».

Γ. Σφαιρόπουλος: «Ο Ντούσαν ´Ιβκοβιτς ήταν μια παγκόσμια φυσιογνωμία του μπάσκετ. Δάσκαλος για πολλές γενιές παικτών, αλλά και προπονητών. Ενέπνευσε με τη δουλειά του πολλούς αθλητές, συναδέλφους του προπονητές, αλλά και τον απλό φίλαθλο κόσμο. Οι πολλές επιτυχίες του και η γαλούχηση νέων παικτών είναι η παρακαταθήκη του για όλο το οικοδόμημα του μπάσκετ. Το έργο του θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και μελέτης και στις μετέπειτα γενεές, γιατί πλέον πέρασε στην Αιωνιότητα».

ΠΣΑΚ: «Θα σε θυμόμαστε με αγάπη! Θα σε θυμόμαστε για όσα προσέφερες! Καλή αντάμωση δάσκαλε…».

Ν. Χατζής: «Αρχικά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Κουράγιο στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Μοναδικός σε αυτό που έκανε… Μεγάλος και πετυχημένος προπονητής, με διακρίσεις, τίτλους ενώ έχει αναδείξει και πάρα πολλούς παίκτες. Με οποιονδήποτε και αν δούλεψε, όλοι ήταν κερδισμένοι από εκείνον. Μεγάλο πλήγμα να χάνουμε τέτοιους ανθρώπους. Ο Ντούντα κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του να πει κάτι, ήταν πάρα πολύ σημαντικό»

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο δάσκαλος, ο σοφός, ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μία τεράστια προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Οι αναμνήσεις όμως θα μείνουν για πάντα, όπως και η τεράστια προσφορά του στο άθλημα. Καλό ταξίδι Ντούντα…».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν άνθρωποι που η προσωπικότητά τους ξεπερνά τα όρια του αθλήματος που υπηρετούν. Καλό ταξίδι Ντούσαν Ίβκοβιτς».

Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Ντούσαν Ίβκοβιτς, για τον χαμό του αγαπημένου τους προσώπου. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ένας πραγματικός δάσκαλος του μπάσκετ. Ο Σέρβος προπονητής τίμησε ως προπονητής τον Δικέφαλο αετό, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 1992. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

KAE AEK: «Αιώνια ευγνωμοσύνη. H οικογένεια της «Βασίλισσας» θρηνεί για την τραγική απώλεια… Η είδηση του χαμού ενός εκ των κορυφαίων προπονητών της Ιστορίας μας, του τρις-τροπαιούχου Ντούσαν Ίβκοβιτς, προκαλεί ανατριχίλα, προκαλεί δέος. Στενοχώρια. Βουβαμάρα. Ανείπωτος και ο πόνος. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πενθεί. Πενθεί και η ΑΕΚ. Ο προπονητής-δάσκαλος, που μετά από 19 «άτιτλα» χρόνια οδήγησε την ομάδα μας στην κατάκτηση τριών τροπαίων (Κύπελλο Σαπόρτα 2000, Κύπελλο Ελλάδος 2000, Κύπελλο Ελλάδος 2001), δεν είναι πια μαζί μας. Θα είναι όμως για πάντα στην καρδιά μας. Η ΑΕΚ BC εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του Σέρβου τεχνικού για το χαμό του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει. «Ντούντα», η ΑΕΚ και ο κόσμος της αιώνια θα σ’ ευγνωμονούν για τα σπουδαία…».

ΚΑΕ Άρης: «Η ΚΑΕ Αρης εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η απώλεια του θρυλικού Σέρβου προπονητή σκόρπισε θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς διετέλεσε προπονητής του Αρη από το 1980 έως το 1982 και η καριέρα του ήταν γεμάτη από διακρίσεις και τίτλους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter