Ντράγκι: Η ΕΕ εξετάζει την άρση της πατέντας των εμβολίων

Ντράγκι: Η ΕΕ εξετάζει την άρση της πατέντας των εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την πρόταση περί υποχρεωτικής μεταφοράς της πατέντας των εμβολίων για την Covid-19 προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες που θα χορηγηθούν στις φτωχές χώρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια λύση στην έκκληση πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων είναι και οι ΗΠΑ, για την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται μια συμβιβαστική λύση «που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των αδειών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την στήριξη από τον Τζο Μπάιντεν στη άρση των πατεντών στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, δείχνει επιφυλακτική παρά τις δηλώσεις ηγετών υπέρ της άρσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ευρωκοινοβούλιο εγκρίθηκε πρόσφατα με τροπολογία της Αριστεράς η άρση των δικαιωμάτων της πατέντας των εμβολίων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. Από την πλευρά της σύσσωμη η ΝΔ είπε όχι και καταψήφισε την τροπολογία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter