«Ντρεπόταν το κορίτσι να μιλήσει»: Ξεκίνησε η δίκη του καθηγητή μουσικής που αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες

«Ντρεπόταν το κορίτσι να μιλήσει»: Ξεκίνησε η δίκη του καθηγητή μουσικής που αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, η δίκη του 62χρονου διακεκριμένου καθηγητή μουσικής, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για αποπλάνηση δύο ανηλίκων μαθητριών του 9 και 11 ετών την περίοδο 2016-2017.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 63χρονου, δεξιοτέχνη στο φλάουτο και μέλους της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ξεκίνησε σήμερα με καταθέσεις των γονιών του ενός από τα θύματα του μουσικού, ο οποίος δεν θέλησε να βρεθεί στο δικαστήριο. Απόντες από την δικαστική αίθουσα ήταν και οι γονείς του δεύτερου κοριτσιού, καθώς η οικογένεια μένει πλέον μόνιμα στην Δανία.

Στις καταθέσεις τους, η μητέρα και ο πατέρας της 11χρονης είπαν πως το κορίτσι έβρισκε δικαιολογίες για να μην πηγαίνει στο μάθημα του 63χρονου, χωρίς να τους έχει αποκαλύψει τι συνέβαινε στο ωδείο. Όπως είπαν, το παιδί μίλησε τελικά στην αστυνομία όταν κλήθηκε να καταθέσει με αφορμή την καταγγελία του άλλου κοριτσιού σε βάρος του καθηγητή μουσικής. Η μητέρα της 11χρονης είπε στο δικαστήριο πως η κόρη της αισθανόταν ντροπή να μιλήσει για όσα βίωνε στο ωδείο, καθώς «αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με την σύγχυση των παιδιών».

Ο μουσικός καταδικάστηκε πριν ένα χρόνο από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο σε κάθειρξη 30 ετών, με εκτιτέα τα 25, για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, και οδηγήθηκε στην φυλακή. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν η μικρότερη από τις δύο ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, αποκάλυψε στους γονείς της όσα είχε υποστεί επί σειρά μηνών από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017, κατά την διάρκεια του μαθήματος από τον καθηγητή της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter