«Ντροπαλοί και δυνατοί» – Η Νάντια Φάινερ λέει ότι η συστολή δεν είναι απαραιτήτως αδυναμία

«Ντροπαλοί και δυνατοί» – Η Νάντια Φάινερ λέει ότι η συστολή δεν είναι απαραιτήτως αδυναμία

«Όταν ήμουν μικρή, έτυχε να δω την ασπρόμαυρη ταινία “Ο αόρατος άνθρωπος”. Με κατατρόμαξε και ήταν η αιτία που έβλεπα εφιάλτες για χρόνια. Ωστόσο παρά τους εφιάλτες, η ιδέα του αόρατου ανθρώπου ήταν πολύ ελκυστική για ένα συνεσταλμένο άτομο όπως εγώ. Φανταστείτε να μπορείτε να περιπλανιέστε παντού, χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να πιάσετε ψιλοκουβέντα ή να ανησυχείτε για τους ανθρώπους που σας παρατηρούν. Θα μπορούσαμε να χαλαρώσουμε ανενόχλητοι και απαραίτητοι στο παρασκήνιο, χωρίς να υποστούμε πειράγματα και χωρίς να μας φέρει κάποιος σε δύσκολη θέση. Τέλεια». 

Η Νάντια Φάινερ, συγγραφέας του βιβλίου «Ντροπαλοί και δυνατοί» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση της Παρασκευής Παπαδοπούλου, έχει αναλάβει μια αποστολή: να βοηθήσει ντροπαλούς ανθρώπους να γίνουν πιο δυνατοί. Μέσα από το βιβλίο της επιχειρεί να παρουσιάσει τα οφέλη του να είναι κάποιος συνεσταλμένος. 

Η συστολή μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε απομονωμένοι ωστόσο πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν αποτελεί αδυναμία, ούτε και κάποιο ένοχο μυστικό. Η συγγραφέας η οποία έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια προτείνει να αποδεχτούμε τη συστολή μας και να την επεξεργαστούμε ώστε να δρέψουμε τους καρπούς της. Οι συνεσταλμένοι άνθρωποι διαθέτουν μοναδικά προσόντα και δεξιότητες.

Το βιβλίο παρουσιάζει εύληπτες συμβουλές, οι οποίες υποστηρίζονται από προσωπικές εμπειρίες συνεσταλμένων ανθρώπων. Η συγγραφέας παραθέτει σκέψεις επιστημόνων και ψυχολόγων με τις οποίες θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε τους λόγους που κρύβονται πίσω από τη συστολή, ενώ μας προσφέρει κορυφαίες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter