Ντροπή: Η Παπαευαγγέλου θεωρεί μικρό ποσοστό το 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ

Ντροπή: Η Παπαευαγγέλου θεωρεί μικρό ποσοστό το 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ

Σε μία κυνικότατη δήλωσή της, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, μέσω της επίσημης ενημέρωσης στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ, κάνοντας λόγο για ποσοστό 20% το οποίο νωρίτερα, χαρακτήρισε ως… πάρα πολύ μικρό! Με τη λογική αυτή, σε ένα μέσο όρο πενήντα νεκρών την ημέρα, οι δέκα εξ αυτών δεν έχουν φτάσει σε ΜΕΘ. «Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο (στο 33:45 του βίντεο)

Οι περιοχές που μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο

Στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο παραμένει η Αττική, αλλά και οι εξής περιοχές: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, αλλά και οι δήμοι: Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς και Ορεστίδος.

Παράλληλα στο εν λόγω επίπεδο εντάσσονται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 27 Μαρτίου η Π.Ε Κοζάνης και η Π.Ε Πέλλας, ο Δήμος Γρεβενών, ο Δήμος Κιλκίς και ο Δήμος Βέροιας.

Τέλος, σημείωσε ότι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθούν τα νέα δεδομένα, σχετικά με το λιανεμπόριο, το άνοιγμα των σχολείων και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων ημερησίων είναι 2.500 ημερησίως, ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής της η Βάνα Παπαευαγγέλου. Τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια ανέρχονται σε 23.500. «Ο δείκτης θετικότητας έμεινε σταθερός, στο 6% την εβδομάδα που μας πέρασε», σημείωσε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων στη χώρα ανέρχεται σε 5.000, ενώ υπογράμμισε ότι αναμένεται πίεση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην Κεντρική Μακεδονία είναι υψηλό.

Για την επόμενη ημέρα, ανέφερε ότι η Επιτροπή περιμένει μείωση των νέων κρουσμάτων, ούτως ώστε να γίνει κουβέντα για το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων στο άμεσο μέλλον. Πρόσθεσε δε ότι οι γενικές αρχές της Επιτροπής περιλαμβάνουν το σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας υπόψιν τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά δεδομένα. «Συζητείται η χρήση της διπλής μάσκας» σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπου εντοπίζεται συνωστισμός.

Τέλος, η κ. Παπαευαγγέλου έκανε εισαγωγή για τα self tests, τα οποία χαρακτήρισε ως νέο «όπλο» το οποίο θα έχει στα χέρια της η κοινωνία τις επόμενες ημέρες, συνδέοντας τη χρήση τους με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ασθενείς που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, η Βάνα Παπαευαγγέλου προκάλεσε αίσθηση αναφέροντας ότι καταλήγει το 20% εκτός ΜΕΘ, χαρακτηρίζοντας το νωρίτερα ως… μικρό ποσοστό. «Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ είναι πολύ μικρό το ποσοστό, 20% νομίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για επιβάρυνση κατά 10% στις ΜΕΘ έκανε λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην τοποθέτησή του, αναφέροντας επίσης τις τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις από τις ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αττική η επιδημία έδειξε μεγαλύτερη επιβάρυνση. «Στα παρατηρούμενα ενεργά κρούσματα την εβδομάδα που μας πέρασε φάνηκε επιβάρυνση της τάξεως του 20%», σημείωσε, κάνοντας λόγο για τις τάσεις σταθεροποίησης που παρατηρείται στην επιδημιολογική καμπύλη.

«Περίπου 1/20 άτομα που θα αναζητήσει να κάνει το τεστ θα βγει θετικό στον κορονοϊό», τόνισε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι η πιθανότητα συνάντησης με ενεργό κρούσμα είναι υψηλή. Στη συνέχεια, έκανε και εκείνος με τη σειρά του αναφορά στα self tests.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter