Ντροπιαστικές δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Δωδώνης: «Μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν το θέλει, δεν μένει έγκυος από βιασμό»

Ντροπιαστικές δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Δωδώνης: «Μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν το θέλει, δεν μένει έγκυος από βιασμό»

Σε μια ακραία και από κάθε άποψη εξοργιστική δήλωση προχώρησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος υποστηρίζοντας ότι η άμβλωση θα πρέπει να απαγορεύεται ακόμη και στην περίπτωση βιασμού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ tο πρωί της Παρασκευής στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τη θέση της εκκλησίας κατά των αμβλώσεων και του δικαιώματος των γυναικών για αυτοδιάθεση του σώματός τους προχώρησε σε πρωτοφανείς μεσαιωνικές δηλώσεις.

Όπως είπε για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό. «Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε» και πρόσθεσε:  «Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ στην προσπάθειά του να υποστηρίξει γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να κάνει έκτρωση ακόμα κι αν έχει μείνει έγκυος μετά από βιασμό.

Οσον αφορά στις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», ανέφερε.

Παράλληλα επισήμανε ότι η Εκκλησία τάσσεται κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter