Ντυνάν: Πόλεμος δηλώσεων για τη συνάντηση του μάρτυρα Κ. Κρέτση με τον Μπαλωμενάκη

Ντυνάν: Πόλεμος δηλώσεων για τη συνάντηση του μάρτυρα Κ. Κρέτση  με τον Μπαλωμενάκη

Διαστάσεις παίρνει η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης, με τον σημερινό μάρτυρα, Κωνσταντίνο Κρέτση, μία μέρα πριν την εξέτασή του.

Ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή προέβη σε δηλώσεις στην ΕΡΤ, τις οποίες κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ΕΡΤ χαρακτήρισε το γεγονός πρωτοφανές, λέγοντας ευθέως πως η συνάντηση είχε σκοπό να προκατασκευάσει όσα καταθέτει σήμερα ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν», κ. Κρέτσης. «Το γεγονός αυτό καθιστά έωλη τη διαδικασία, καθώς και το κύρος και την αξιοπιστία εντός της οποίας υποχρεούται να κινείται ο Πρόεδρος της Εξεταστικής» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαντάς, ενώ αποκάλεσε τον μάρτυρα ως ενεργό κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να μειώσει την αξιοπιστία του κ. Κρέτση.

Η δήλωση Γεωργαντά:

Σήμερα στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής αποκαλύφθηκε το πρωτοφανές περιστατικό: ο εξεταζόμενος μάρτυρας να έχει συναντηθεί την παραμονή της συνεδρίασης τουλάχιστον με τον Πρόεδρο της Επιτροπής εντός Κοινοβουλίου. Το γεγονός αυτό καθιστά έωλη όλη τη διαδικασία, καθώς και το κύρος και την αξιοπιστία εντός της οποίας υποχρεούται να κινείται ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Στο επίμονο ερώτημα πόση ώρα έμεινε και τι συζητήθηκε, αρνήθηκε να απαντήσει καλυπτόμενος από ωρυόμενους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια οι απορίες όλες λύθηκαν όταν διαπιστώσαμε ότι ο μάρτυρας είναι ενεργό κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η Κυβέρνηση επέρχεται μέχρι και σε προ συνεννοήσεις μαρτύρων προκειμένου να μεθοδεύσει το πόρισμα που επιθυμεί.

O Αντώνης Μπαλωμενάκης, παραχωρώντας κι εκείνος δηλώσεις στη Δημόσια Τηλεόραση, έκανε λόγο για απόπειρα αντιπερισπασμού, εξαιτίας της ευθυκρισίας του μάρτυρα να αποκαλύψει πως κατόπιν αιτήματος του Σάλλα ο Γεωργιάδης παραίτησε το Δ.Σ. του Μαρτίνη.

Η δήλωση Μπαλωμενάκη:

Πληροφορήθηκα, πριν από λίγο ότι έκανε δηλώσεις ο κ. Γεωργαντάς. Πρόκειται για μια εντελώς αστεία προσπάθεια αντιπερισπασμού. Κατόπιν αιτήματος του σημερινού μάρτυρα, τον συνάντησα, δέκα λεπτά, επτά λεπτά μάλιστα, στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου χθες, ακριβώς για να του πω τα διαδικαστικά και πως θα γίνει η διαδικασία σήμερα. Έχω δει και είπα και στην Επιτροπή μέσα, αρκετούς μάρτυρες και είπα και τα ονόματα των μαρτύρων, για τους επόμενους κύκλους. Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μου είναι ακριβώς να διερευνώ αν και εφόσον οι μάρτυρες ή οι υποψήφιοι μάρτυρες έχουν κάτι να πουν και να προσθέσουν και να προσδιορίσω το εύρος και το περιεχόμενο της εξέτασης τους. Δηλαδή, τι γνωρίζει ο κάθε μάρτυρας. Δεν νομίζω να είναι παράξενο, να μην επεκτείνεται πολύ μεγάλη συζήτηση. Εγώ έχω την εντύπωση, και είπα τη λέξη, αντιπερισπασμός, διότι πιο πολύ πιστεύω ότι εξερέθισε το συγκεκριμένο συνάδελφο, τα όσα είχε πει μέχρι στιγμής ο συγκεκριμένος μάρτυρας σχετικά με τη διαταγή που έδωσε ο κ. Σάλλας στον κ. Γεωργιάδη να απολύσει ουσιαστικά το ΔΣ του Ντυνάν και οι υπόλοιπες αναφορές που έκανε που αποδείχθηκε ότι και γνώση είχε και προφανώς θάρρος να τα καταγγείλει.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter