ΝΒΑ: Ο Γιάννης φόρεσε το δαχτυλίδι του

ΝΒΑ: Ο Γιάννης φόρεσε το δαχτυλίδι του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει από σήμερα τα ξημερώματα στη συλλογή του το δαχτυλίδι που ονειρευόταν από τα εφηβικά χρόνια του στα Σεπόλια, όταν πρωτομπήκε στο στόχαστρο των κατασκόπων από το ΝΒΑ και ξέφυγε από τη φτώχεια μαζί με την οικογένειά του.

Λίγο πριν το τζάμπολ της νέας σεζόν, οι Μιλγουόκι Μπακς παρέλαβαν τα δαχτυλίδια του τίτλου, ενώ από την οροφή του γηπέδου κρεμάστηκε το λάβαρο που απομνημονεύει το κολοσσιαίο κατόρθωμα.

Ο Γιάννης ήταν ήδη συγκινημένος όσο παρακολουθούσε από το τούνελ της αρένας τα χαϊλάιτς των περυσινών τελικών στα μάτριξ του Fiserv Forum. Ήταν φυσικά ο τελευταίος που αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα, μέσα σε αποθέωση από το πλήθος που πλημμύρισε τις κερκίδες και τον εξωτερικό χώρο του σταδίου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρέλαβε το χειροποίητο, αστραφτερό δαχτυλίδι του υπό την ιαχή «M-V-P, M-V-P!» και αγκάλιασε έναν έναν τους συμπαίκτες, προπονητές και λοιπούς συνεργάτες.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι μπασκετμπολίστες, φόρεσαν τα δαχτυλίδια στο χέρι τους πριν τον αγώνα με τους Μπρούκλιν Νετς (127-104) και δεν χόρταιναν να τα περιεργάζονται. Tο χρυσοποίκιλτο δαχτυλίδια έχει μέγεθος …κοτρώνας και γίνεται και μενταγιόν. Η αξία του υπολογίζεται σε 15-20 χιλιάδες δολάρια.

«Μιλγουόκι, επιτέλους τα καταφέραμε», είπε από τα μεγάφωνα ο αρχηγός Κρις Μίντλετον, πριν ευχαριστήσει το πιστό κοινό της πόλης. «Χωρίς εσάς, δεν θα φτάναμε ποτέ μέχρι εδώ».

Αμέσως μετά, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πολυπόθητου λαβάρου στην οροφή του σταδίου: “Milwaukee Bucks, NBA Champions, 2021”. O απαστράπτων από χαρά και υπερηφάνεια Γιάννης έκρυψε το πρόσωπό του στα χέρια του και φόρεσε το ωραιότερο χαμόγελό του. Ψηλά σε μία σουίτα καμάρωναν η σύζυγός του Μαράια, ο πρωτότοκος γιος του Λίαμ και η μητέρα του, Βερόνικα.

Στις δεκαετίες πριν την άφιξή του 26χρονου Έλληνα στο Μιλγουόκι, οι Μπακς δεν είχαν καν το δικαίωμα στο όνειρο. Μάλιστα χθες ανακοίνωσαν ότι πούλησαν όλα τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Για τις επόμενες χρονιές, άνοιξε ήδη λίστα αναμονής.

Ο Θανάσης πανηγύρισε έξαλλα όταν ακούστηκε το δικό του όνομα. Ο Γιάννης χαμογελούσε πλατιά όσο έβλεπε τον μεγαλύτερο αδελφό του να παραλαμβάνει το δαχτυλίδι του, με ένα πράσινο ελάφι χαραγμένο δίπλα στα διαμάντια και την ένδειξη «Champions – Bucks In 6».

Πλέον, δαχτυλίδι πρωταθλητή κατέχουν τρία από τα αδέλφια, αφού ο Κώστας (που πλέον αγωνίζεται στη Βιλερμπάν) κατέκτησε τίτλο πέρυσι με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο Θανάσης και ο Γιάννης πόζαραν μαζί πανευτυχείς, επιδεικνύοντας τα δαχτυλίδια τους στους φωτογράφους.

Δαχτυλίδι παρέλαβε επίσης από τον κομισάριο του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ ο παλαιός ιδιοκτήτης των Μπακς (1985-2014), γερουσιαστής Χερμπ Κολ, 86 ετών σήμερα. Ο Κολ, που είχε Ελληνίδα βοηθό, ήταν αφεντικό της ομάδας όταν αυτή επέλεξε στο ντραφτ τον Γιάννη.

Ακόμα και η μασκότ της ομάδας, το ελάφι «Μπάνγκο», φόρεσε δαχτυλίδι! Οι Μπακς είχαν κατακτήσει μόνο ένα πρωτάθλημα στην ιστορία τους, το 1971, με αστέρια τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (που τότε λεγόυταν Λιου Αλσίντορ) και τον Όσκαρ Ρόμπερτσον.

Στους φετινούς Μπακς με το έντονο ελληνικό χρώμα ανήκει εκτός των δύο Αντετοκούνμπο και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, που βέβαια δεν πήρε δαχτυλίδι, αφού η τιμή ανήκε στα μέλη της περυσινής ομάδας.

Ο εναρκτήριος αγώνας εξελίχθηκε σε …παρέλαση των Μπακς, οι οποίοι συνέτριψαν τους Μπρούκλιν Νετς με 127-104. Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν τους Νετς φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ορεξάτος και τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 1 τρίποντο σε 31 λεπτά. Ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 20 πόντους, ο Πατ Κόνατον 20 και ο Τζόρνταν Νουόρα 15 για τους πρωταθλητές.

Η διαφορά πλησίασε τους 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Νετς επέστρεψαν προσωρινά στο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Τζρου Χόλιντεϊ λόγω τραυματισμού. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 66-59.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε 12 λεπτά και πέτυχε 6 πόντους, ενώ ο Καλαϊτζάκης χρησιμοποιήθηκε για 1:16 στο τέλος χωρίς να σκοράρει.

Ο Κέβιν Ντουράντ έβαλε 32 πόντους, ο Τζέιμς Χάρντεν 20 και ο Πάτι Μιλς 21 με 7/7 τρίποντα για το Μπρούκλιν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter