O Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι βάφτισε το παιδί του προέδρου της αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις

O Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι βάφτισε το παιδί του προέδρου της αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις

Την είδηση ότι έγινε κουμπάρος του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις επιβεβαίωσε στη Βουλή ο Άδωνης Γεωργιάδης, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον κατηγορεί για κώλυμα που προκύπτει από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάστηκε έκπληκτος στην Ολομέλεια για την κριτική που του άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη συμμετοχή του στην κατ΄ εξαίρεση βάφτιση. Ωστόσο, δεν αρνήθηκε πως πατέρας του παιδιού που βάφτισε είναι ο Γιώργος Κατοπόδης, πρόεδρος της αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ισχυρίστηκε ότι αν το έγγραφο της κατ΄ εξαίρεση άδειας χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου ήταν πλαστό, τότε θα είχε παραιτηθεί ακόμα και από τη βουλευτική του ιδιότητα. Επ΄ αυτού, αντέτεινε πως η ύπαρξη σχετικού e-mail αποδεικνύει ότι η κατ΄ εξαίρεση άδεια δόθηκε στις 5 Μαρτίου, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας επί της ουσίας κατηγόρησε για πλαστογραφία τον κ. Κατοπόδη και όχι τον ίδιο.

Αντιπαρέταξε δε ότι ο κ. Κατοπόδης διορίστηκε στην ανεξάρτητη αρχή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να ψηφίζει «λευκό» κατά τη σχετική ψηφοφορία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Σε σχέση με τη διάσταση περί κωλύματος, ο Αδ. Γεωργιάδης απάντησε πως η αρχή για τις δημόσιες συμβάσεις δεν είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ανάπτυξης, σχολιάζοντας πως «είναι λυπηρό» να αγνοεί αυτό το δεδομένο ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διετέλεσε για περίπου 5 χρόνια πρωθυπουργός.

Σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στην κατ΄ εξαίρεση άδεια για τη βάφτιση, ο υπουργός επικαλέστηκε λόγους που δεν μπορεί να αποκαλύψει, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί πως πρόκειται για λόγους υγείας. «Δεν θα γίνουμε γουρούνια για να βουτήξουμε στη λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ» φώναξε τόσο που του προκάλεσε βράχνιασμα και υποστήριξε ότι ο κ. Χαρδαλιάς του ξεκαθάρισε πως έχουν δοθεί περίπου 10 κατ΄ εξαίρεση άδειες για τέτοιου είδους μυστήρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter