O Διεθνής Τύπος της 7ης Απριλίου: Σταματούν οι έρευνες για το παιδικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Βρετανία – Συγκρούσεις σε Ρώμη και Νάπολι

O Διεθνής Τύπος της 7ης Απριλίου: Σταματούν οι έρευνες για το παιδικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Βρετανία – Συγκρούσεις σε Ρώμη και Νάπολι

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκών και αμερικανικών εφημερίδων με τη βοήθεια του documentonews.gr.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την Βρετανία, όπου οι μελέτες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα παιδιά αναβάλλεται. Η Daily Telegraph γράφει: «Παύση των εμβολίων για τα παιδιά μέχρι η ασφάλεια να είναι ‘σίγουρη’, λέει ένας σύμβουλος». Ένα μέλος της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσίας διατείνεται ότι η υπομονή για την έγκριση θα κερδίσει την εμπιστοσύνη  των πολιτών για το εμβόλιο της Οξφόρδης. Οι Times: «Οι δοκιμές για το εμβόλιο της Οξφόρδης σταμάτησαν εν μέσω φόβων για θρόμβους». Η βρετανική μελέτη αναβλήθηκε ούτως ώστε να ερευνήσουν τις περιπτώσεις θρομβώσεων οι ρυθμιστικές αρχές.  Ο Guardian: «Συνεχίστε να εμβολιάζεστε, λέει ο ΠΘ καθώς οι δοκιμές σταμάτησαν για να ερευνηθούν αναφορές για θρόμβους».  Και ο Independent: «Η δοκιμή για το παιδικό εμβόλιο σταμάτησε λόγω ανησυχιών για θρόμβους». Οι επιστήμονες στην Οξφόρδη αναβάλουν την έρευνα καθώς η ρυθμιστική αρχή μελετά τον κίνδυνο στους ενήλικες.

Στην Ιταλία ένταση επικράτησε στους δρόμους καθώς διαμαρτυρήθηκαν οι επαγγελματίες που πλήττονται από το lockdown. H Corriere de la Sera γράφει: «Μεγαλώνει η ένταση στις πλατείες». Στους δρόμους της Ρώμης και της Νάπολι βγήκαν οι εστιάτορες και οι μικροπωλητές για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους λόγω της έκτακτης κατάστασης. Σε διαφορετικό μήκος κύματος η La Repubblica: «Εμβόλια, η AstraZeneca φρενάρει το σχέδιο της Ιταλίας». Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενδέχεται να θέσει νέους περιορισμούς για το εμβόλιο, γι αυτό και η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αλλάξει το εμβολιαστικό σχέδιο του καλοκαιριού. Η La Stampa: «Ο Ντράγκι στην Λιβύη: περισσότερα κονδύλια ενάντια στις αποβιβάσεις». Ο ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τις διασώσεις στη θάλασσα που φέρνει σε πέρας η Λιβύη. Και η Il Messaggero: «Νέα αποθέματα Pfizer, η εμβολιαστική εκστρατεία επιταχύνεται». Η Ιταλία ‘υποδέχεται’ 1,5 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Στη Γαλλία η Humanité επικρίνει τις αστοχίες στην τηλε-εκπαίδευση: «Σχολείο στο σπίτι, ακόμα ένα απόλυτο μηδενικό». Το τεράστιο κόλλημα στην τηλε-εκπαίδευση της Τρίτης δεν τα εξηγεί όλα, δείχνει όμως ότι τα σχολεία δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το νέο lockdown. Η Le Monde: «Κερδοσκοπικός πυρετός στην παγκόσμια οικονομία». Στις ΗΠΑ όπως και σε άλλες χώρες οι αγορές αγνοούν την κρίση και φαίνονται αποκομμένες από την πραγματική οικονομία, με τους χρηματοοικονομικούς δείκτες να κινούνται σε ιστορικά επίπεδα. Η Le Figaro: «Σχέδια ανάκαμψης: η Αμερική επιταχύνει, η Ευρώπη υστερεί». Θύμα των καθυστερήσεων στους εμβολιασμούς και τα εμπόδια της εφαρμογής του πακέτου ανάκαμψης, η Γηραιά Ήπειρος χάνει έδαφος έναντι των ΗΠΑ, που κοντεύουν να υπερθερμανθούν οικονομικά. Η Libération: «Εντουάρ Φιλίπ: Πιστός ή αντίπαλος». Ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει στην εθνική σκηνή επ’ αφορμή της έκδοσης του βιβλίου του αυτή την Τετάρτη. Αν και λέει ότι είναι πιστός στον Μακρόν, επιβεβαιώνει ότι του «αρέσει να είναι επικεφαλής», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει μέρος στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Στην Γερμανία αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η πρόταση του Άρμιν Λάσετ για ‘lockdown-γέφυρα’. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Αιχμηρή κριτική του SPD στην πολιτική του Λάσετ για τον κορονοϊό». Ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία, Όλαφ Σόλτς επέκρινε σφοδρά την πρόταση για ένα ‘lockdown-γέφυρα’ του επικεφαλής της CDU Άρμιν Λάσετ, λέγοντας ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται με ομοιόμορφο τρόπο. Η Süddeutsche Zeitung: «Μικρή υποστήριξη για τον Λάσετ». Η καγκελάριος Μέρκελ είναι επί της αρχής ανοιχτή σε ένα ‘lockdown-γέφυρα’, όμως οι περισσότεροι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων σχολιάζουν αρνητικά το σχέδιο του επικεφαλής της CDU. Η Die Welt: «Πότε θα είμαστε τελικά σίγουροι;». Ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων βλέπει ‘ξεκάθαρη σχέση’ μεταξύ του εμβολίου και των θρομβώσεων. Το αποτέλεσμα του ελέγχου της αρχής αναμένεται σήμερα ή αύριο.

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ υπόσχεται 85 εκατομμύρια εμβόλια σε έξι μήνες». Η Ισπανία αυτό το τρίμηνο θα λάβει τις τριπλάσιες δόσεις από το προηγούμενο, με την κυβέρνηση να υπόσχεται ότι το 70% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Ο Σάντσεθ δεν σκοπεύει να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέρα από την 9η Μαΐου. Η El Mundo: «Ο Σάντσεθ υπερηφανεύεται για ένα σχέδιο που απειλείτο καλοκαίρι». Ο ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το 70% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει ανοσία στα τέλη Αυγούστου, τον Ιούνιο όμως το ποσοστό αυτό μετά βίας θα αγγίζει το 32%. Οι ειδικοί απαισιοδοξούν για την επιστροφή στην κανονικότητα και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Στις ΗΠΑ οι New York Times γράφουν: «Το αμερικανικό εμβολιαστικό σχέδιο βασίστηκε σε ένα προβληματικό εργοστάσιο». Η Emergent παρέκαμψε τους κανόνες και έκανε λάθη, καθιστώντας εκατομμύρια δόσεις ακατάλληλες προς χρήση. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα καταστρέψει 15 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson αφού ανακάλυψε το ανακάτεμά τους με εκείνο της AstraZeneca. Η Washington Post: «Εκατομμύρια ακόμα περιμένουν τα χρήματα της ανακούφισης». Η Διανομή συνεχίζει να καθυστερεί υπό τον Μπάιντεν, ενώ ειδικοί προτείνουν βελτίωση των τεχνολογικών προδιαγραφών του συστήματος διανομής και περισσότερες προσλήψεις προσωπικού.Η Wall Street Journal: «Ο Νετανιάχου παίρνει πρώτος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, το μονοπάτι του όμως είναι απότομο». Ο πρώην πρωθυπουργός έχει την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από τις τέταρτες εθνικές εκλογές σε δύο χρόνια. Και τέλος οι Financial Times: «Σύννεφα κορονοϊού πάνω από τις εκλογές στο Περού». Με μία από τις χειρότερες επιδόσεις κατά κεφαλή θανάτων στη Νότια Αμερική αλλά και τον κόσμο, οι περουβιανοί καλούνται να εκλέξουν τον πέμπτο πρόεδρό τους σε ισάριθμα χρόνια.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter