Ο 10ος τόμος του HOT HiSTORY DOC.Συλλογή εκτάκτως αυτό το Σάββατο 13 Μαρτίου με το Documento

Ο 10ος τόμος του HOT HiSTORY DOC.Συλλογή εκτάκτως αυτό το Σάββατο 13 Μαρτίου με το Documento

Ελλάδα και Γερμανία κυριαρχούν στον 10ο και τελευταίο τόμο της Συλλογής τευχών του Hot.Doc History. Η διερεύνηση μιας σχέσης που σπάνια υπήρξε ανέφελη και πολύ συχνότερα συγκρουσιακή. Για λόγους όχι …DNA, μα γεωστρατηγικούς.

# Η αργή και βασανιστική διαδικασία της γερμανικής ενοποίησης. Από τη Χανσεατική Λίγκα μέχρι τον Φρειδερίκο τον Μεγάλο και τον «μπαμπά» Μπίσμαρκ. Ο Γαλλοπρωσικός πόλεμος και η ιδιότυπη ρομαντική τέχνη· του Μπετόβεν αλλά και του Βάγκνερ.

# O Waffen SS, οι ξένοι εθελοντές που υπηρέτησαν τον Χίτλερ –ανάμεσα τους και λιγότεροι από 10 Ελληνες- οι οποίοι διέπραξαν μερικά από τα στυγερότερα μαζικά εγκλήματα στην Ευρώπη.

# Εγκλήματα της Βέρμαχτ, τοπικά Ολοκαυτώματα, οικονομική λεηλασία, αναγκαστικός δανεισμός παραμένουν ανεξόφλητοι –ηθικοί και οικονομικοί- λογαριασμοί του Βερολίνου προς την Ελλάδα. Το οποίο συστηματικά αποφεύγει να τιμήσει τις υποχρεώσεις του.

# Επίσης η δολοφονία του δημοσιογράφου του CBS, Τζορτζα Πολκ στη Θεσσαλονίκη του Εμφυλίου. Η σκευωρία της δεξιάς που δεν έπεισε ούτε τους Αμερικανούς.

# Η ένοχη Ιστορία του Κυπριακού προβλήματος. Βρετανικές συνωμοσίες, τουρκικές ίντριγκες και ελληνική ανικανότητα –με αποκορύφωμα τη χουντική προδοσία- οδήγησαν στη de facto διχοτόμηση.

# Πώς ήταν η ζωή πρίν από 2020 χρόνια. Πληθυσμιακά, τεχνολογικά και πνευματικά.

# Η ναυμαχία της Ναυπάκτου που σταμάτησε την τουρκική επέλαση προς την Ευρώπη.

# Η σφαγή του Δήλεσι και η ληστεία στην Ελλάδα τον 19ο και 20ο αιώνα.

Μια συλλογή 320 σελίδων που ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των 86 τευχών του του Hot.Doc History.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter