«Ανήμπορος» ο Αδωνις απέναντι στις τράπεζες, αλλά αβαντάρει τις επιλογές τους με τα επιτόκια (Video)

«Ανήμπορος» ο Αδωνις απέναντι στις τράπεζες, αλλά αβαντάρει τις επιλογές τους με τα επιτόκια (Video)

Απέναντι στις τράπεζες… σηκώνουν τα χέρια ψηλά στην κυβέρνηση επειδή είναι «ιδιωτικές επιχειρήσεις», αλλά το ίδιο κάνουν και απέναντι στα «κοράκια» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων, που κάθε μέρα χάνουν τα σπίτια τους, μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο προστασίας της λαϊκής κατοικίας και των δανειοληπτών που αδυνατούν εν μέσω κρίσης να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες δόσεις.

Στο γνώριμο μήκος κύματος, ο Αδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA για το θέμα των επιτοκίων των τραπεζών είπε μεταξύ άλλων: «Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να διατάξει και να νομοθετήσει το κοστολόγιό τους. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια, το ξεκαθαρίζω αυτό».

Μάλιστα «παπαγάλισε» και τα επιχειρήματα των ίδιων των τραπεζιτών λέγοντας:

«Υπάρχουν φόβοι για νέο γύρο κόκκινων δανείων εν μέσω πληθωρισμού και αύξηση επιτοκίων και θεωρούν ότι πρέπει να προστατευτεί η επάρκεια και η σταθερότητα πριν την κρίση».

Μετά τους ομίλους ενέργειας, η κυβέρνηση αφήνει να συσσωρεύουν κέρδη ανενόχλητα και οι τράπεζες. Όταν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες βλέπουν μέσα σε καθεστώς ακραίας ακρίβειας, τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους και την ώρα που οι τρεις φορές ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες σωρεύουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων από τις αυξήσεις των επιτοκίων χορηγήσεων.

Ο Κ. Μητσοτάκης, ο Αδ. Γεωργιάδης και η κυβέρνηση αφού νομοθέτησαν την πλήρη ασυδοσία στις τράπεζες και κατήργησαν την προστασία της πρώτης κατοικίας, τώρα παριστάνουν τους ενοχλημένους από τις πρακτικές τους.

«Το θέατρο κυβέρνησης – τραπεζών δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι ότι το πρόβλημα των χρεών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η κυβέρνηση κάνει τον ενοχλημένο τροχονόμο», όπως τόνισε εύστοχα σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter