Ο Άδωνης επιβεβαιώνει τον εμπαιγμό των καταναλωτών: «Δεν επαρκεί το «Καλάθι» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» (Video)

Ο Άδωνης επιβεβαιώνει τον εμπαιγμό των καταναλωτών: «Δεν επαρκεί το «Καλάθι» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» (Video)

Τον εμπαιγμό που υφίστανται οι καταναλωτές στο κομμάτι της ακρίβειας επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης, δημιουργός του πολυδιαφημισμένου «Καλαθιού του Νοικοκυριού».

Δείτε επίσης: Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά λόγω ακρίβειας

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς για τα ευρήματα της έρευνας του ΙΕΛΚΑ και το γεγονός πως οι πολίτες θεωρούν ανεπαρκές μέτρο το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο «αρχιτέκτονας» του μέτρου, έσπευσε να παραδεχτεί πως όντως δεν φτάνει.

«Εμένα, τον δημιουργό του “Καλαθιού”, αν με ρωτήσεις ‘επαρκεί το καλάθι του νοικοκυριού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας’; Όχι θα απαντήσω».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λεχουρίτης ανακοίνωσε ότι ο ΙΝΚΑ ξεκινά από τη Δευτέρα μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα: «Το μποϊκοτάζ είναι το έσχατο μέτρο του καταναλωτή για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία» και κάλεσε τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να στηρίξει την προσπάθεια των καταναλωτών.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Άδωνης Γεωργιάδης αφού είπε πως το μποϊκοτάζ απαγορεύεται από τον νόμο, παραδέχτηκε τα γαλακτοκομικά έχουν πάρει μεγάλη αύξηση: «Το Κράτος δεν μπορεί να συμμετάσχει ούτε να ενθαρρύνει το μποϊκοτάζ, απαγορεύεται από τον νόμο. Όντως, τα γαλακτοκομικά έχουν πάρει μεγάλη αύξηση, όχι αδικαιολόγητα όμως. Η τιμή του γάλακτος στον παραγωγό φέτος είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 25 ετών. Όταν ξεκίνησε η πληθωριστική κρίση όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, πολλοί κτηνοτρόφοι προτίμησαν να σφάξουν τα ζώα, παρά να διατηρήσουν την παραγωγή γάλακτος, καθώς αυξανόταν πολύ το κόστος και θα τους οδηγούσε σε χρεοκοπία. Μειώθηκε η παραγωγή, έμεινε ίδια η ζήτηση και έτσι αυξήθηκαν οι τιμές, καθώς λειτούργησε ο παγκόσμιος νόμος της προσφοράς και της ζήτησης», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter