Ο Άδωνης Γεωργιάδης καλύπτει τον Γιώργο Αυτιά για τη χυδαία ομοφοβική επίθεση κατά Κασσελάκη

Ο Άδωνης Γεωργιάδης καλύπτει τον Γιώργο Αυτιά για τη χυδαία ομοφοβική επίθεση κατά Κασσελάκη

Ίσως να ήταν και αναμενόμενο. Ο υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο  Facebook κάλυψε απόλυτα τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ,  Γιώργο Αυτιά για τα ομοφοβικά του σχόλια κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για ομοφοβική δήλωση και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι έχει «δυσανεξία στην διαφορετική άποψη και στην κριτική».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο Άρειος Πάγος «έχει νομολογίες ότι ειδικά οι πολιτικοί υποχρεούμεθα να δεχόμαστε ακόμη και προσβλητικά για μας σχόλια λόγω της ιδιότητας μας». «Η απόλυτη αντίθεση μας στην ομοφοβία και στις διακρίσεις δεν μπορεί να πάει στο άλλο άκρο και να οδηγήσει στην απώλεια της Ελευθερίας του Λόγου και στη δημοσιογραφική κριτική», προσθέτει.

 «Ήμουν παρών στην εκπομπή και το σχόλιο του είχε να κάνει με την συνεχή προβολή από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη των γυμναστικών του επιδόσεων και δεν είχε κανένα υπονοούμενο στην σεξουαλική του ταυτότητα», προσθέτει καλύπτοντας το χυδαίο σχόλιο του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εργασίας παράλληλα κάλεσε την ΕΣΗΕΑ «να προστατέψει τον δημοσιογράφο κ. Αυτιά από την δημόσια προτροπή της απολύσεώς του».

Διαβάστε επίσης: O Κασσελάκης πετάει το γάντι στον ΣΚΑΪ για τον Αυτιά: Ξεριζώστε την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας

Αναλυτικά η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κήρυξε για πολλοστή φορά εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αυτή την φορά υποτίθεται λόγω του χθεσινού σχολίου του κ. Γιώργου Αυτιά το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης θεώρησε ομοφοβικό και ζήτησε, αρχηγός κόμματος ων, την απόλυση του δημοσιογράφου από την δουλειά του…όσοι αφελείς πίστεψαν ότι η εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του Σύριζα θα ήταν μια μετατόπιση προς την κανονικότητα αυτού του μορφώματος έλαβαν την απάντηση τους. Όπως έκαναν στον παρελθόν εμπάργκο στον Γιάννη Πρετεντέρη μετά στον Σκάϊ και μετά πάλι στον Σκάϊ κλπ πάλι τώρα τα ίδια ακριβώς.

Έχουν δυσανεξία στην διαφορετική άποψη και στην κριτική. Αλλά οφείλω και ένα σχόλιο στο ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Αυτιά. Ήμουν παρών στην εκπομπή και το σχόλιο του είχε να κάνει με την συνεχή προβολή από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη των γυμναστικών του επιδόσεων και δεν είχε κανένα υπονοούμενο στην σεξουαλική του ταυτότητα. Αν ήταν αλλιώς θα το είχαμε καταλάβει οι παρόντες και ουδείς δεν ενοχλήθηκε. Μέχρι να κάνει την ανακοίνωση ο ίδιος ο αρχηγός του Σύριζα δεν το είχαμε προσέξει καν. Όπως όλοι μας ήμασταν μαζί με τον κ. Κασσελακη εναντίον της απαράδεκτης δήλωσης του κ. Μπέου έτσι τώρα πρέπει όλοι να μπούμε ασπίδα στην απαίσια απαίτηση ενός αρχηγού αριστερού κόμματος να χάσει ένας άνθρωπος την δουλειά του.

Η απόλυτης αντίθεση μας στην ομοφοβία και στις διακρίσεις δεν μπορεί να πάει στο άλλο άκρο και να οδηγήσει στην απώλεια της Ελευθερίας του Λόγου και στη δημοσιογραφική κριτική. Ο Άρειος Πάγος άλλωστε έχει νομολογίες ότι ειδικά οι πολιτικοί υποχρεούμεθα να δεχόμαστε ακόμη και προσβλητικά για μας σχόλια λόγω της ιδιότητας μας. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να προστατέψει τον δημοσιογράφο κ. Αυτιά από την δημόσια προτροπή της απολύσεώς του και όλος ο Δημοκρατικός Πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προτροπές. Ο Σύριζα για άλλη μία φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter