Ο Αδωνης Γεωργιάδης πανηγυρίζει γιατί η Pfizer βρήκε στην Ελλάδα εργαζόμενους με υψηλή κατάρτιση και μισθούς πείνας

Ο Αδωνης Γεωργιάδης πανηγυρίζει γιατί η Pfizer βρήκε στην Ελλάδα εργαζόμενους με υψηλή κατάρτιση και μισθούς πείνας

Με την εργασιακή επισφάλεια, ανασφάλεια, ευαλωτότητα και «ευελιξία» να ανάγονται πλέον σε βασικά χαρακτηριστικά των νέων εργαζομένων, με την υποαπασχόληση, την κακοπληρωσιά, την μαύρη εργασία και την την ανεργία να αποτελούν τα βασικά κοινωνικά φαινόμενα στον τομέα των εργασιακών και το brain drain να είναι πλέον μονόδρομος μπροστά στο ψευτοδίλημμα φευγιό ή εντόπιος εργασιακός θάνατος ο Άδωνης Γεωργιάδης αποφάσισε να παρευρεθεί στη τρίτη κατά σειρά συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διεξήχθη την Πέμπτη στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Συνεδρίου Αμμοχώστου, στην Αγία Νάπα.

Εκεί ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην πρώτη προσωπική του επιτυχία «η Pfiser ήταν η πρώτη επένδυση που έκλεισα ως υπουργός Ανάπτυξης, η πρώτη μου επιτυχία», είπε λογαριάζοντας ως επιτυχία την εργαλειοποίηση του θεσμικού του ρόλου ως κρατικού λειτουργού με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς και το άνοιγμα θέσεων που υποτιμούν την δημόσια της χώρας στην Ευρώπη γεγονός που φέρνει τον υπουργό ανάπτυξης ως κατεξοχήν υπεύθυνο για την εργασιακή υπανάπτυξη.

Ο Γεωργιάδης είπε πως σκοπός της συμφωνίας του με την φαρμακοβιομηχανία ήταν το άνοιγμα Digital Center στη Θεσσαλονίκη και το άνοιγμα 200 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τον ίδιο η πολυεθνική έναν χρόνο αργότερα αποφάσισε να ανοίξει 500 θέσεις, αργότερα 700 και μετά 100. Όταν ρώτησε τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους του για ποιόν λόγο οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση από την στιγμή που στη συμφωνία γινόταν λόγος για 200 θέσεις εργασίας εκείνοι του απάντησαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί βρήκαμε ανθρώπους με πολύ υψηλή κατάρτιση, οι οποίοι πληρώνονται για να παράγουν πολύ υψηλό αποτέλεσμα με πολύ λιγότερα χρήματα απ΄ότι αν είχαμε τους ίδιους ανθρώπους στη Βόρειο Ευρώπη ή τη Βόρειο Αμερική».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό η πρώτη του προσωπική επιτυχία ήταν όταν καταδίκασε ένα σημαντικό ποσοστό νέων εργαζομένων να δουλεύουν σε θέσεις με τον υποπολλαπλάσιους μισθούς από εκείνους των βορειοευρωπαίων και βορειοαμερικανών. Σοβαρή επιτυχία!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter